Historische romans

Hillman, Pam – De weg naar Magnolia Glenn

Langs de Natchez-route, deel 2

Inhoud:

Wanneer Quinn O’Shea zijn broer volgt naar de overkant van de oceaan, ontmoet hij aan boord van het schip drie Ierse zussen. Die ontmoeting zorgt voor een lelijke streep door zijn plannen. Maar hij kan hij de Young-zussen niet in de steek laten, vooral de koppige Kiera niet. Zodra Quinn hoort dat de zussen zijn bedrogen door hun zwager en in gevaar verkeren, biedt hij hun aan om hen veilig naar zijn broer te brengen, met het plan daarna elders zijn vrijheid te zoeken. Maar hoe langer hij in hun gezelschap verkeert, hoe dieper zijn gevoelens voor Kiera worden en hij gaat beseffen dat echte vrijheid opoffering vraagt.

Waardering:

Na Connor O’Shea, over wie we lazen in het eerste deel van deze serie, De belofte van Breeze Hill, steekt ook Quinn O’Shea, samen met twee jongere broertjes, de Oceaan over. Quinn is niet van plan bij zijn broer te blijven. Wat hij wil is de zorg van zijn jongere broertjes overdragen aan Connor en zelf van zijn vrijheid genieten.
Maar zijn plannen lopen anders. Vlak na aankomst komen Kiera Young, het meisje wat hij eerder op de boot al ontmoette, met haar zusjes flink in de problemen. Quinn kan niet anders dan hen te hulp schieten. Hij neemt hem zelf mee naar de veilige haven van Breeze Hill, de plantage van zijn broer en schoonzus.
Hoewel Kiera eerst wat nuffig lijkt, blijkt ze toch erg aardig te zijn. Dankbaar dat ze onderdak geboden krijgt pakt ze alles aan om iets terug te kunnen doen.
Connor en Kiera groeien naar elkaar toe. Maar Quinn kan niet besluiten op Breeze Hill te blijven. Ook niet als zijn broer hem het mooi aanbod doet Magnolia Glenn te beheren.
Maar dan komt Kieras leven in gevaar. Connor, Quinn en een handjevol andere mannen doen er alles aan om haar te redden. Door deze gebeurtenissen doet Quinn een belofte die veel verder gaat dan kiezen voor Kiera en blijven op Breeze Hill.
Dit tweede deel leest meteen lekker weg, zeker als je ook het eerder verschenen deel gelezen hebt. Dat Quinn en Kiera een paar gaan vormen is al snel duidelijk. Toch heeft dit boek genoeg in zich om je aan het lezen te houden. Door onverwachte gebeurtenissen en een stukje spanning zit je vast in het verhaal. Leuk om ook weer te lezen hoe het met Connor en Isabella gaat. Het derde deel, Het kruispunt bij Cypress Creek, wordt verwacht in juni 2020. We kijken er naar uit. Meerwaarde van dit boek is dat het een prachtig gebonden exemplaar is!

Gegevens:

Uitgeverij: De Parel
ISBN: 9789492408761
Aantal pagina’s: 352
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99