Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – Op dit moment

Inhoud:

‘Op dit moment’ van Karen Kingsbury is het ontroerende verhaal over een rector die aan de hand van de Bijbel een positieve kentering teweegbrengt op zijn school.

Rector Wendell Quinn moet aanzien hoe zijn school een speelveld wordt van geweld, drugs en tienerzwangerschappen. Hij richt een naschoolse Bijbelstudiegroep op en dat heeft een al snel een onverwacht groot effect op de sfeer op school. Maar niet iedereen is blij met de groep.

Als een ouder een rechtszaak aanspant, staat advocaat Luke Baxter de rector bij. Hij is vastbesloten Wendell vrij te pleiten, maar zijn harde werk gaat ten koste van zijn gezin. Zijn vrouw Reagan probeert het tij te keren en bedenkt een bijzondere verrassing.

Waardering:

In deze roman van Kingsbury komen we Luke Baxter weer tegen. Nu in zijn functie als advocaat die opkomt voor christenen. Hij staat rector Wendell Quinn bij, die een bijbelstudie op zijn school is gestart. Dat daarna geweld, drugs en andere rotzooi minder is geworden valt sommigen niet op. Zij zijn fel tegen alles wat christelijk is. Een vader van een studente spant een rechtzaak aan tegen Wendell. Het wordt allemaal heel lastig voor hem als zijn vriendin het niet aan kan om hem te steunen en hun vriendschap verbreekt. Maar Wendell is standvastig in zijn geloof. Ook al moet hij alleen zijn kinderen opvoeden, na de dood van zijn vrouw, toch zet hij zijn baan op het spel om zielen te redden.

Door de persoonlijke relaties van Wendell, van zijn zoon en van Luke is het een mooi verhaal. Het gaat niet alleen om de Baxters maar meer om godsdienstvrijheid. Omdat dit in Nederland niet zo gaat doet het wel erg Amerikaans aan.

Gegevens:

Uitgeverij Kok
ISBN 9789043531191
Aantal blz: 336
Prijs: € 21,99

Extra:

Lees een leesfragment