Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – Midden in de storm

Inhoud:

‘Midden in de storm’ van Karen Kingsbury is een emotionele en hoopvolle roman over de familie die in Nederland zoveel harten heeft gestolen. Het verhaal speelt zich af vóór ‘Nooit te laat’, het boek waarmee het allemaal begon.

Er is storm op komst terwijl de familie Baxter zich klaarmaakt de bruiloft van Kari. Twijfels en conflicten komen opeens aan het licht. Moeder Elizabeth maakt heeft een akelig voorgevoel.

Kari krijgt plotseling last van koudwatervrees. Ondertussen is haar broer Luke boos op hun zus Ashley, die net uit Parijs is gekomen als een alleenstaande moeder en hun ouders met veel te veel zorg opzadelt. Ashley en haar zus Brooke lijken het geloof, dat altijd de lijm is geweest die de familie bij elkaar hield, te hebben verloren. En Kari kan maar niet begrijpen waarom Ashley haar goede vriend Landon Blake blijft afwijzen, terwijl hij duidelijk nog steeds veel om haar geeft.

Terwijl de storm zijn hoogtepunt bereikt, komen er schokkende waarheden aan het licht. Kan de familie Baxter ook in deze omstandigheden een hechte familie blijven?

Waardering:

De eerste helft van dit boek gaat grotendeels over de dag dat Kari trouwt. Ze gaat trouwens met Tim, die professor is. De familie is er niet zeker van dat dit de ware voor haar is, maar steunt haar wel.
De dag begint al met geruzie en de sfeer wordt er niet beter op.
Ashley wordt door Luke verguisd omdat zij zwanger is geworden in Parijs en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Ze wordt echter geliefd door Landon, die ze nog steeds afwijst.
Dan komt Ryan ook nog langs, Kari’s vroegere vriend. Hij begrijpt er niks van dat ze niet met hem te maken wil hebben.
Ondertussen missen hun ouders hun oudste zoon, die ze hebben moeten opgeven voor adoptie.

Het eerste gedeelte van het boek is wat langdradig, wellicht ook omdat je al weet hoe het allemaal verder gaat door de eerdere boeken in deze serie. Pas in het laatste deel komen er nieuwe dingen naar voren over de relatie van Landon en Ashley.
Daarom vind ik dit helaas niet zo’n geslaagd deel in de serie. Kingsbury kan beter vooruit gaan, dan terugkijken op een geschiedenis die al is beschreven.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029734479
Aantal blz: 304
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99