Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – In mijn dromen

In mijn dromen is deel 2 in Karen Kingsbury’s serie ‘Angels Walking’. Deel 1 is ‘Altijd bij je’

Inhoud:

Mary Catherine werkt samen met haar huisgenoot Sami in een jeugdcentrum waar ook de coach Tyler Ames (uit Altijd bij je) en de tophonkballer Marcus Dillinger veel te vinden zijn.
Mary Catherine heeft zich voorgenomen om vrijgezel te blijven, maar ze kan niet voorkomen dat ze wel heel erg gecharmeerd raakt van Marcus. Even zweeft ze op een roze wolk, totdat schokkend nieuws van een arts haar met beide benen op de grond zet.
Wat betekent dit voor haar toekomst met Marcus?

Waardering:

Deze tweede roman in de serie over engelen gaat verder waar de eerste roman stopte. Nu zijn Marcus Dillinger en Mary Catherine (MC) de hoofdpersonen, maar Tyler en Sami (uit het eerste deel) spelen ook een behoorlijke rol.
Marcus leert steeds meer over het christelijke geloof. Hij heeft een jeugdcentrum opgezet in een slechte wijk. Er is daar veel bendegeweld en dat heeft helaas ook invloed op het centrum.
Tyler, Sami en MC doen ook vrijwilligerswerk in het centrum. Daardoor komen ze in aanraking met een programma om jongeren uit de gevangenis te houden. Ze begeleiden jonge meiden die anders een gevangenisstraf hadden moeten uitzitten.
Marcus en MC trekken meer met elkaar op en ze voelen allebei de aantrekkingskracht naar elkaar. Maar Mary Catherine heeft grote zorgen om haar gezondheid. Ze wil Marcus dat niet aan doen en houdt hem af. Maar kan ze dat volhouden.
Ondertussen lees je regelmatig over het ingrijpen van de engelen Jag en Aspyn. Ze kunnen dingen voorkomen, maar dat slaagt niet altijd. Er is duidelijk een gevecht met de demonen. Als de engelen in een mensenlichaam verschijnen kunnen ze ook gevoelens van mensen hebben. Dit is een gewaagde theorie die niet bewezen kan worden. Maar het zet je goed aan het denken over de aanwezigheid van engelen rondom gelovigen.
Het boek is duidelijk onderdeel van een serie, want het einde is niet echt af. Ik kijk uit naar het derde deel over Mary Caterhine!

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029725842
Aantal blz: 336
Prijs: € 19,99

Extra: