Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – Op eigen benen

Inhoud:

Na het winnen van de auditie voor een Broadway-musical grijpt Bailey deze kans om haar droom te verwezenlijken. Ze laat het vertrouwde Bloomington achter zich, maar is ze er ook echt klaar voor om haar familie en vrienden te ruilen voor de eenzaamheid van de grote stad? En hoe zit het met Cody? Kan hun liefde dit wel overleven? Cody neemt een baan aan in een klein stadje om dichter bij zijn moeder te kunnen zijn. Nieuwe vrienden en de grote afstand maken dat zijn relatie met Bailey barstjes gaat vertonen.

Waardering:

Bailey Flanigan kennen we uit de series over de Baxters. In deze nieuwe serie lees je meer over haar.
Bailey verlaat Bloomington om naar New York te gaan om in een musical te spelen. Cody is al een paar maanden weg en heeft een baan als coach gekregen. Van beide lees je dat ze elkaar missen, maar lange tijd ondernemen ze geen van beiden iets.
Je leest ook iets over Asley en Landon, verder blijft de Baxter familie vrijwel helemaal uit beeld.
Helaas lijkt het of de kwaliteit bij ieder boek over personen uit Bloomington minder wordt. Het verhaal is zoetsappig, langdradig en frustrerend. Het gaat nu al zolang over Cody en Bailey, en nu lijkt het dat ze weer bij het nulpunt zijn. Jammer!
Het gezinsleven van de Flanigans en hun geloofsleven zijn echt veel te mooi voorgespiegeld. Dat was in eerdere boeken ook al wel zo maar in dit boek ligt het er nog dikker bovenop. Dat maakt het verhaal onrealistisch.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029724173
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 19.99