Eigentijdse romans

Hauck, Rachel – Een prinses voor altijd

Inhoud:

Een jonge vrouw kiezen moet kiezen tussen een leven als automonteur of… prinses.
Regina Beswick leidt een rustig leven in een klein dorp. Ze is de eigenaresse van een garage voor oldtimers en ze sleutelt graag aan oude auto’s. Maar ze weet niet dat haar leven binnenkort helemaal anders zal worden; ze blijkt de enige troonopvolger te zijn van het hertogdom van Hessenberg. Tanner Burkhardt, de minister van Cultuur, krijgt de lastige taak om de prinses van het landje op te sporen om zo de toekomst van het koningshuis veilig te stellen. En dan moet Regina kiezen: automonteur of prinses?

Waardering:

Reggie heeft de wereld van de accountancy achter zich gelaten en heeft haar hart gevolgd; ze knapt oldtimers op. Net op het moment dat ze haar eerste opdracht met succes heeft afgerond en op het punt staat een mooie nieuwe opdracht  binnen te halen, wordt haar wereld op z’n kop gezet. Tanner Burkhardt komt vanuit het het hertogdom van Hessenberg naar haar toe om te vertellen dat de troonopvolger van het hertogdom is. Het lijkt een grote grap, maar als snel komt Reggie erachter dat het een serieuze zaak is. Puzzelstukjes uit haar jeugd vallen op z’n plaats als ze van haar vader een vergeten kistje krijgt die Reggies oma voor haar heeft nagelaten. Reggie besluit met Tanner mee te gaan om zich er in ieder geval in te verdiepen.
Maar een automonteur die zich ineens als prinses  moet gedragen, dat valt niet mee! De soms hilarische situaties zijn vol humor geschreven.
Het verhaal rond ‘Het hertogdom van Hessenberg’ is fictie. Het komt wat onwerkelijk en vergezocht over. Om te kunnen begrijpen waarom het zo belangrijk is dat Reggie de taak op zich neemt, is het goed om eerst het voorgaande deel, Er was eens een prins, te lezen. Daar komt het meer in naar voren dan in dit boek zelf.
Naast het verhaal over Reggie lezen we ook het verhaal over Tanner. Tanner is een sympathieke man maar er is iets wat een schaduw over hem heen legt.  Al snel lees je wat er is gebeurd, maar ook dat daar een wending in komt.
Dat Tanner en Reggie verliefd op elkaar worden is natuurlijk geen verrassing. De romantiek hangt al in de lucht vanaf het moment dat Tanner Reggie onder een auto ziet liggen. Een boek wat je echt voor je ontspanning leest. Luchtig, romantisch en vol humor!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 978943526395
Aantal pagina’s: 383
Prijs: € 19,99