Eigentijdse romans

Besten, Janny den – Zwanenlied

Zwanenlied is een los te lezen vervolg op Zwanenmoeder
 

Inhoud:

 
Nicky is 25 jaar getrouwd met haar lieve Floor. Familie en vrienden worden uitgenodigd om deze blijde gebeurtenis met hen te vieren. Nicky is van plan om volop te genieten van het feest, maar waarom voelt ze zich zo moe en heeft ze zo weinig eetlust?
Niet lang na het feestelijke jubileum krijgt Nicky een moeilijke boodschap te verwerken. Ze is ziek. Zelfs zo ziek dat het maar de vraag is of ze de bruiloft van Roos en Jilles nog kan meemaken. 
Terwijl Floor naar allerlei oplossingen blijft zoeken, leert Nicky langzaam maar zeker de realiteit te aanvaarden. Hoewel deze heel anders is dan zij zou wensen, strekt zich een hoopvolle toekomst voor haar uit.
 

Waardering:

 
In dit vervolg op Zwanenmoeder is de relatie tussen moeder Nicky en dochter Roos veel beter dan in het eerst deel. Nicky moet nog steeds leren afstand te houden, maar dat gaat haar veel beter af.
Als ze een feest geven omdat ze 25 jaar getrouwd zijn, krijgt Nicky ineens heel erge buikpijn. Floor racet naar de huisartsenpost. Na wat onderzoek wordt niets gevonden en Nicky gaat weer naar huis. Ze voelt zich nog niet helemaal lekker.
 
Een poosje daarna gebeurt het weer. Nu volgt een ziekenhuisopname van een paar weken en verder onderzoek in een academisch onderzoek. Dat brengt een verpletterende diagnose.
De weken daarna zijn heel intens. Goed heeft de schrijfster de zoektocht van man Floor beschreven en de onzekerheid van mensen die op bezoek komen. Ook de ontkenning en hoop van de familie is treffend. 
 
Het is een heel mooi en aangrijpende roman geworden. Boven de hoofdstukken staan weer weetjes over zwanen. Dit boek is zonder twijfel de beste van de serie.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij De Banier
ISBN 9789462789111
Aantal blz: 333
Prijs: € 16,95