Eigentijdse romans

Lewis, Beverly – De beschermelinge

Serie Hickory Hollow deel 3. Hiervoor kwamen de delen De violiste en Het bruidsmeisje

Inhoud:

Lerares Jodi Winfield vindt tijdens het hardlopen een meisje langs de kant van de weg. Ze heeft alleen ondergoed aan en er lopen dikke tranen over haar wangen. Jodi neemt de peuter mee naar huis met het plan uit te zoeken, waar de kleine meid vandaan komt. Terwijl de dagen voorbijvliegen raakt Jodi steeds meer gehecht aan het meisje, maar ze heeft nog altijd geen idee wie ze is. Op een dag komt Jodi onverwacht bij de Amish in Hickory Hollow terecht. Zal ze bij hen antwoorden vinden?

Waardering:

Dit boek gaat over de Amish, maar ook over buitenstaanders (niet-Amish). De Amerikaanse Jodi vindt een meisje langs de kant van de weg. Jodi heeft een moeilijke tijd achter de rug, na de dood van haar enige zus. Ze heeft het moeilijk met haar geloof en bidt al een tijdje niet meer.
Als ze Sarah terug brengt bij haar Amish moeder, wordt ze van harte uitgenodigd voor een maaltijd. Ook daarna bezoekt ze het gezin vaak. Ze komt er tot rust en ze leert meer over het geloof en God.
Dat laatste maakt dit boek wat anders dan boeken die alleen over de Amish gaan. In dit boek zie je dat een buitenstaander iets leert van de Amish. Dat is mooi om over te lezen!
Het boek is niet erg spannend, maar wel boeiend en je kan er veel van leren.

Gegevens:

Uitgeverij De Groot Goudriaan
ISBN 9789088652998
Aantal blz: 304
Prijs: € 19,95