Eigentijdse romans

Fabry, Chris – De redding van Jesse Woods

Inhoud:

Chris Fabry voert de lezer mee naar zomer van 1972 in ‘De redding van Jesse Woods’. Matt Plumbley verhuist met zijn familie naar Dogwood. Tot Matts opluchting weet hij snel vriendschap te sluiten met Dickie Darrel Lee Hancock en de stoere, taaie Jesse Woods. De drie kinderen beleven mooie avonturen, totdat een fatale nacht hun levens voor altijd verandert. Jaren gaan voorbij. Totdat een van hen terugkeert naar Dogwoord om de waarheid naar boven te halen en te voorkomen dat een belofte van lang geleden verbroken wordt. Maar sommige beloften sluiten andere uit…

Waardering:

Deze roman speelt zich af in twee tijdsvakken: 1972 en 1984 (het heden). Het is 1984 als Matt hoort dat zijn jeugdvriendinnetje Jesse gaat trouwen. Zijn ouders hebben het expres niet verteld, terwijl zijn vader het al even wist want hij is de predikant die hen gaat trouwen. Matt heeft nooit helemaal begrepen wat er nu veranderd is in Jesse in 1972, maar hij voelde dat ze afstand van hem nam.

Regelmatig verspringen de hoofdstukken tussen 1972 en 1984 en dat houdt het spannend. Want wat begint als een gewone vriendschap tussen drie kinderen, wordt al snel een strijd om te overleven. Jesse neemt Matt in vertrouwen maar dat plaatst hem in een moeilijke positie. Hij doet alles om te helpen maar weet ook dat het een keer mis moet gaan. En je voelt de spanning opbouwen.

Dit is een prachtige roman over vriendschap, trouw, vragen over het geloof en beloften. Matt denkt dat hij voor Jesse terug gaat, maar leert tegelijk zelf ook een wijze les.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029729932
Aantal blz: 384
Prijs: € 22,50