Eigentijdse romans

Lewis, Beverly – Het zakhorloge

Inhoud:

Sylvia Miller heeft altijd een speciaal plekje in haar Old Order-familie gehad, een die Adeline Pelham in gevaar brengt als ze onverwachts in Hickory Hollow verschijnt. Adelines bestaan is een herinnering aan het pijnlijke geheim dat kortgeleden het Miller-huishouden op zijn kop heeft gezet, waardoor het een moeilijke tijd is om een Englische – en helemaal déze Englische – in hun midden te verwelkomen. Brengt Adelines komst te veel verrassingen mee voor de Millers en hun Amish-gemeenschap? Of kan God iets goeds voortbrengen uit de misstappen uit het verleden? Het zakhorloge is het tweede deel van het tweeluik over de familie Miller.

Waardering:

Het zakhorloge begint waar De tondeldoos eindigde. De familie Miller maakt kennis met Adeline, de dochter van Earnest uit zijn eerste huwelijk van wie hij van het bestaan niet afwist.
Sylvia heeft er moeite mee. Ze heeft het gevoel dat haar vader meer tijd doorbrengt dan hij met haar. Maar met dat de tijd verstrijkt groeien Adeline en Sylvia, ondanks de enorme verschillen in hun leefwerelden, steeds dichter naar elkaar toe.
Ondertussen staat de relatie tussen Sylvia en Titus onder druk Er is zoveel beroering in het gezin van de familie Miller en Titus heeft hier moeite mee.
Als Adeline na haar verblijf in Hickory Hollow terugkeert naar haar eigen leven en in het dagboek van haar moeder gaat lezen, krijgt ze vragen. Vragen over het geloof die ze, per brief, met Earnest en Rhoda bespreekt. Hun band wordt versterkt als Sylvia Adeline voor Thanksgiving uitnodigt en Adeline op haar beurt Sylvia vraagt bruidsmeisje te zijn op haar bruiloft.
Het boek is, zoals bij de meeste Amish-boeken een fijn, rustig voortkabbelend verhaal. Het blijft altijd leuk om op z’n tijd een verhaal te lezen over het leven in een Amish gemeenschap.
Het eerder verschenen deel, De tondeldoos, verliep wat roeriger als dit vervolg. Maar dit boek sla je met een tevreden zucht dicht, terwijl je na het lezen van het eerste deel met veel vragen bleef zitten.
Heb je De tondeldoos gelezen? Lees dan zeker ook Het zakhorloge. Ken je De tondeldoos nog niet en lees je graag Amish verhalen? Aarzel dan niet om snel deze tweedelige serie te lezen; je zult niet teleurgesteld worden.

Gegevens:

Uitgeverij: De Parel
ISBN:9789493208124
Aantal pagina’s: 300
Prijs: € 20,50
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: januari 2021