Nederlandse romans

Stark- ten Voorde, Hanneke – Ondergaande zon

Inhoud:

Augustus 1943 Als Susanna met haar zusje een van de glooiende heuvels van West-Sussex op rent, weet ze niet dat ze op het punt staat de liefde van haar leven te ontmoeten. Als Jack Susanna ziet aankomen, is het voor hem liefde op het eerste gezicht. De Canadese soldaat is gelegerd in een Engels dorpje nabij de zuidkust, in afwachting van het sein om de oversteek naar het vasteland te maken en te gaan vechten tegen de Duitse bezetter. Het jonge, verliefde stel trouwt enkele maanden na hun eerste kennismaking. De vreugde van het huwelijksleven is maar kort. Enkele weken na hun trouwdag krijgt Jack te horen dat het eindelijk zover is: samen met veel andere soldaten is hij onderdeel van de invasie in Normandië. Een hachelijke onderneming. Susanna laat haar geliefde met pijn in haar hart gaan, maar zal ze Jack wel weer terugzien? Kan ze vertrouwen op de belofte dat God voor Jack zal zorgen?

Waardering:

Jack en Susanna ontmoeten elkaar in 1943, midden in de Tweede Wereldoorlog.  Jack is een Canadese soldaat die in Engeland wacht op het sein om tegen de Duitsers te kunnen gaan vechten. De twee voelen al snel dat ze voor elkaar bestemd zijn. Ze trouwen dan ook niet lang na hun eerste ontmoeting. Het is maar kort na hun huwelijksdag dat Jack opgeroepen wordt om te gaan vechten. Het valt voor Susanne niet mee achter te moeten blijven maar probeert te vertrouwen op God, dat Hij voor Jack zorgen zal.
Jack zelf mag een vaster vertrouwen hebben. Met gebed in zijn hart om bewaring voor zichzelf en voor Susanne gaat hij ieder gevecht weer in.
Jack overleefd de oorlog maar op een bijzonder aangrijpende manier sterft hij voor hij terug kan keren naar zijn vrouw babydochter.
Een grote worsteling volgt er voor Susanna. Waarom heeft God dit toegelaten? En hoe moet zij nu verder?
Achterin het boek is te lezen dat dit verhaal gebaseerd is op de waargebeurde geschiedenis van Kenneth Purdey Buchanan. Dit wetend is het verhaal nog indrukwekkender.
De tweede helft van het boek is een stuk boeiender als het eerste gedeelte. Logisch, gezien de verhaallijn. Dus niet stoppen als het na de eerste hoofdstukken niet boeit, het is de moeite waard om verder te lezen. Achterin zijn foto’s en andere informatie opgenomen van de soldaat Kennet Purdey Buchanan. 

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789087184667
Aantal pagina’s: 191
Prijs: € 13,99
Prijs e-book: € 10,45
Uitgave: april 2021