Eigentijdse romans

Mehl, Nancy – Onbreekbaar

Op weg naar Kingdom, deel 2

Inhoud:

De zachtaardige en bescheiden Hope Kaufmann heeft nooit vragen gesteld over haar Mennonitische opvoeding of over de tradities van de Mennonieten. Zij helpt haar vader Kingdom Quilts te runnen en heeft ingestemd met een door haar vader gearrangeerde verloving met Ebbie Miller.

Ondanks pogingen van Hope en andere ingezetenen van het stadje Kingdom om de status quo te handhaven, hangen veranderingen in de lucht in het kleine Mennonitische stadje. De knappe en charismatische Jonathan Wiese is de leider van de groep die naar hervormingen streeft, terwijl Ebbie erop aandringt de oude traditie van de geweldloosheid te handhaven. Als Hope’s veiligheid in het geding komt door een mysterieuze buitenstaander, twijfelt ze aan de absurde traditie van geweldloosheid die haar altijd geleerd is.

De spanning is te snijden. Haar leven wordt bedreigd door een onbekende vijand. Zullen Hope en de inwoners van Kingdom zwichten voor de angst en grijpen naar geweld, of zullen ze staan in de kracht van de God die ze dienen?

Waardering:

Hope Kauffman is verloofd met Ebbie Miller. Maar ze twijfelt aan haar gevoelens nadat ze Jonathan Wiese heeft ontmoet.
Jonathan is nieuw in de gemeenschap en heeft wat ander ideeën. Iets wat door de vader van Hope niet wordt gewaardeerd!
Ondertussen is rustige stadje Kingdom in gevaar. Wie hun belager is weten ze niet.
De meningen over de aanpak zijn verdeeld; zichzelf verdedigen of de bescherming aan God overlaten. Jonathan en Ebbie staan hierover lijnrecht tegenover elkaar.
Eerder verscheen in deze serie Geen ontkomen aan. Het is leuk om nu weer te lezen hoe het met Lizzie gaat.
Haar restaurant is centraal punt in het boek. De meeste ontmoetingen en gebeurtenissen vinden daar plaats. Iets wat ‘anders’ is dan de meeste andere Amish / Mennonitische boeken.
Het hele verhaal door blijft het duister wie er nu achter de aanslagen zit. Maar ook voor wie Hope uiteindelijk kiest.
De karakters van de hoofdpersonen in het boek zijn heel verschillend. De schrijfster heeft ze mooi neergezet. Verschillend, maar uiteindelijk heeft iedereen het beste met Hope voor!
Onbreekbaar is het tweede deel in de serie ‘Op weg naar Kingdom’.  Eerder verscheen Geen ontkomen aan.

Gegevens:

Uigeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064511967
Aantal pagina’s: 263
Prijs: € 18.95