Eigentijdse romans

Walsh, Dan & Smalley, Gary – De wens

De wens is het derde deel in de serie over de familie Anderson. Deel 1 is De dans en deel 2 is De belofte

Inhoud:

Al twee jaar lang proberen Allan en Michele zwanger te worden. Voor Michele is het inmiddels een obsessie geworden, maar tot haar frustratie lijkt Allan tevreden te zijn met hun leven zoals het nu is. De emoties lopen hoog op als Michele zich verdiept in vruchtbaarheidsbehandelingen, maar Allan al zijn tijd – en hun geld – blijft besteden aan het helpen van weeskinderen in Afrika. Dwars door hun plannen heen komt God echter iets dat veel mooier is dan ze ooit hadden kunnen bedenken.

Waardering:

In het derde deel van de serie over familie Anderson staan dochter Michelle en schoonzoon Allen centraal. Inmiddels zijn ze een jaar getrouwd en Michelle kijkt erg uit naar een baby. Maar na een jaar proberen is ze nog steeds niet zwanger.
Allen komt terug van een zendingsreis naar Ethiopië. Die reis heeft hem erg aangegrepen, met name de kinderen die op de vuilnisbelt leven. Hij heeft niet door hoe erg Michelle lijdt door het feit dat ze maar niet zwanger wordt. Als Michelle dat eindelijk vertelt helpt zij hem ook om een bepaalde tijd vrij te maken voor het zendingsproject. Zo kan hij de rest van de tijd zich op andere dingen richten.
Allen luistert serieus naar Michelle en dat helpt haar enorm.
Wat haar ook erg helpt zijn de lessen die ze haalt uit de nieuwe map voor bijbelonderwijs van de kerk. Daarin leert ze nederig en afhankelijk van God te leven.
Ondertussen helpt Michelle’s moeder Christina, een meisje dat ongewenst zwanger is. Dat geeft verdriet bij Michelle, maar ze krijgt ook vrede van God daarin.
In het nawoord schrijft Dan Walsh onder andere waar het volgende boek over gaat. Zo wordt je meteen nieuwsgierig naar het volgende deel in deze boeiende serie over gezinnen en relaties.
Complimenten voor de schrijvers die een boeiend boek hebben geschreven waar toch een heel aantal adviezen in verwerkt zijn voor gezinnen en relaties.
Het is mooi dat ook bijbelteksten op een goede manier gebruikt worden in dit boek. Daar kan van geleerd worden.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029723893
Aantal blz: 336
Prijs: € 19,99