Eigentijdse romans

Hannon, Irene – Sterrenbaai

Inhoud:

Sterrenbaai van Irene Hannon is het romantische, zesde deel in de verslavende Hope Harbor-serie. De stugge ex-militair Steven Roark verruilde twee jaar geleden het strijdveld voor het idyllische kustplaatsje Hope Harbor in de hoop het verleden voorgoed achter zich te laten. De idealistische lerares Holly Miller leidt een teruggetrokken bestaan in Hope Harbor, totdat ze gevraagd wordt te vechten voor iets wat haar heel dierbaar is. Steven en Holly komen lijnrecht tegenover elkaar te staan in een probleem dat de kleine gemeenschap verdeelt. Tegelijkertijd kunnen ze de aantrekkingkracht die er tussen hen bestaat niet ontkennen…

Waardering:

Hope Harbor heeft twee nieuwe bewoner; Steven Roark en Holly Miller. Twee personen met een heel verschillende achtergrond. Steven Heeft veel meegemaakt. In zijn militaire loopbaan maar ook in zijn persoonlijk leven en draagt zo zijn geheimen met zich mee.
Hij is in Hope Harbor komen wonen om dichter bij zijn broer Patrick te zijn die ook zijn problemen heeft.
Ook Holly heeft haar plekje gevonden. Ze is voor het eerst onder de beschermede vleugels van haar ouders vandaan en heeft een leuke baan als juf.
Toch voelt ze zich onzeker. Onzeker over zichzelf, onzeker naar haar nieuwe buurman toe en onzeker over haar ontmoeting met Steven Roark.
Dat ze zich tot Steven aangetrokken voelt is onmiskenbaar. Maar er is zoveel dat tussen hen in staat. Haar problemen, zijn verleden en dan is er ook nog een aangespoeld erfstuk waarover hun meningen tegenover elkaar staan.
Het boek bevat alle kenmerken die typerend zijn voor deze ‘Hope Harbor’ serie. Het omzien naar elkaar, Charlies taco-kraam als middelpunt voor ontmoeting en raad en de vrijwilligersorganisatie ‘Helpende Hand’. Het is het zesde boek en deze serie wat veel van ditzelfde bevat.
Daardoor is veel al best voorspelbaar. Toch is het een boek wat je verder lezen wilt omdat de levensverhalen van de hoofdpersonen wel uniek zijn en je toch wilt weten wat er achter hun voordeur schuil gaat en of er een gelukkige toekomst voor hen weggelegd is.
Sterrenbaai is het zesde deel van de serie ‘Hope Harbor’ maar is prima afzonderlijk te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029732055
Aantal pagina’s: 352
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: december 2021