Historische romans

Hunter, Kristi Ann – Een dame van aanzien

Inleiding op de serie over de familie Hawthorne
 

Inhoud:

 
Juffrouw Amelia Stalwood woont dan wel in Londen in het herenhuis van haar afwezige voogd, maar ze heeft nog nooit iemand van adel ontmoet, en haar nauwste vrienden zijn geen aristocraten maar bedienden. 
 
Bij toeval komt ze in aanraking met de familie Hawthorne en hun pas tot geloof gekomen vriend Anthony, markies van Raebourne, en zij nemen haar op in hun wereld. 
Maar net als ze wat meer zelfvertrouwen begint te krijgen en zelfs vermoedt dat Anthony meer dan gewone belangstelling voor haar heeft, wordt ze overrompeld door een wending in haar situatie die met veel gemene roddels gepaard gaat. 
 
Zal ze haar reputatie kwijtraken als de wereld die haar nog maar net geaccepteerd heeft, haar de rug toekeert? Of kan ze vertrouwen op de vrienden die als familie voor haar geworden zijn, en op de man die haar hart veroverd heeft?
 

Waardering:

 
Amelia Stalwood heeft een vreemde status. Ze staat onder voogdij van een man van adel, maar is nooit voorgesteld aan anderen. Het lijkt wel of haar voogd haar vergeten is. Ze leeft met haar gouvernante en personeel in een huis in Londen. Daardoor heeft ze vooral contact met personeel. 
Per toeval ontmoet ze Anthony, markies van Raebourne.
Vlak daarna komt ze onder de voogdij van da familie Hawthorne, doordat haar voogd overlijdt. Zij zijn vrienden van Anthony en verwelkomen haar hartelijk. 
Net als Amelia begint te genieten van haar nieuwe leven in de hogere kringen worden er gemene roddels over haar en Anthony verspreid. Zij maken het plezier dat ze aan de bals beleeft kapot.
Anthony voelt zich schuldig. Hij beseft dat zijn vroegere levensstijl hem geen geschikte partner voor Amelia maakt. Die ziet echter alleen zijn veranderd persoon, hoe hij nu is. En dat is een fijne christelijke man.
Geloof is in dit boek heel belangrijk. 
Het is een boeiend en soms humoristisch boek, prettig om te lezen.
 
Aan het einde lees je een stukje van het eerste hoofdstuk van het volgende boek. Dat doet uitzien naar meer!
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN 9789492234278
Aantal blz: 224
Prijs: € 9,95