Historische romans

Pittman, Allison – Zingen in de nacht

Inhoud:

Utah 1850: Op de boerderij van haar ouders groeit Camilla Deardon op in veilige beslotenheid. Intussen is haar leven een beetje eentonig. Totdat ze Nathan Fox ontmoet. Hij komt uit het kamp dat een groep mormonen in de buurt heeft opgeslagen. Nooit had Camilla kunnen vermoeden dat zo’n vreemdeling zo charmant kon zijn. Vooral na de waarschuwing van haar ouders om hem te mijden.
Hoewel Camilla weet dat ze haar ouders moet gehoorzamen, kan ze de stem van haar hart niet weerstaan. Maar Nathans schone beloften kunnen Camilla niet voorbereiden op wat haar te wachten staat.

Waardering:

Een roman over een onbekend onderwerp: het leven in een Mormoonse gemeenschap.
Camilla vindt het thuis maar saai. Totdat ze een jongen ontmoet die in een kamp naast hun grond verblijft. Daar wonen de Mormonen tijdelijk totdat ze door kunnen reizen naar Salt Lake City. Daar willen ze een tempel bouwen voor de Heere, zoals hun profeet heeft bevolen.
Camilla is zo in de ban van Nathan dat ze met hem mee gaat. Als snel laat ze zich dopen en trouwen ze. Ze neemt de leer van de Mormonen vrij makkelijk aan. pas als er tegenslag in haar leven komt gaat ze twijfelen. Door haar opvoeding heeft ze veel bijbelkennis en die komt weer naar boven.
Het leven van de eerste Mormonen is goed beschreven. Alle regels, de leer en de gesloten gemeenschap zijn goed getekend.
De worsteling van Camilla is reëel beschreven.
Het einde vond ik wat vreemd, zeker na het voorwoord waarin een gedeelte uit haar dagboek staat. Dat komt waarschijnlijk omdat er nog een boek op volgt waarin het weer over Camilla gaat. Dat had wel vermeld mogen worden.

Gegevens:

Uitgeverij Den Hertog
ISBN 9789033124235
Aantal blz: 304
Prijs: € 19,90