Historische romans

Tyndall, Marylu – Een sluier van parels

Inhoud:

Als de waarheid boven tafel komt, zal dat hun beide levens ruïneren In 1811 is Charleston, West Virginia, een stad vol immigranten. Een van hen is Adalia, een weggelopen slavin. Haar huid is zo licht dat niemand haar werkelijke afkomst vermoedt. Als ze valt voor de knappe en gefortuneerde Morgan en hij haar meetrekt in zijn wereld vol glamour, zijn veel vrouwen jaloers en achterdochtig. Adalia is doodsbang dat haar geheim ontdekt wordt. Wat zal Morgan doen als hij erachter komt dat de vrouw van wie hij is gaan houden een weggelopen slavin is?

Waardering:

Adalia, een weggelopen slavin, vindt in de stad Charleston, een baan als doktersassistent. Ze is ontzettend bang dat ontdekt wordt wie zij werkelijk is.
Al snel ontmoet ze Morgan, de zoon van een rijke plantagebezitter. Hoewel ze goed weet dat het tussen hen niets worden kan, voelt ze zich aangetrokken tot hem en stemt in om met hem uit te gaan.
Maar Adalia past daar niet. Bovendien wordt ze weggekeken door andere dames die zichzelf als een goede huwelijkskandidaat voor Morgan zien. Ze doen dan ook goed hun best om Morgan bij Adalia vandaan te houden. Als dan door hen uitgezocht wordt wie Adalia is en waar ze vandaan komt, wordt Adalia dan ook niet gespaard.
Haar vroegere eigenaar komt haar ophalen. Tot grote schrik van Morgan!
Dit is echt een goede historische roman. Meer dan dat zelfs. Het geeft je genoeglijke uurtjes, maar zet je ook aan het denken. Wij kennen de slavernij dan niet meer zoals hij was, maar staan wel te vaak klaar met onze vooroordelen. Hier zie je wat een pijn dat veroorzaken kan.
Ook laat de schrijfster duidelijk naar voren komen dat we eigenlijk allemaal slaven zijn. Van onszelf en van onze medemensen.
Een absolute aanrader. Het boek is romantisch, heeft een stukje spanning en een goede boodschap!
Marylu Tyndall heeft al meerdere boeken op haar naam staan. Ik kijk uit naar vertalingen hiervan!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029721813
Aantal pagina’s: 336
Prijs: € 19.95