Historische romans

Klassen, Julie – Een schrijfster aan zee

Inhoud:

Pension Sea View opent opnieuw de deuren voor geheimen en romantiek. Als de hertog en hertogin van Kent intrekken in de aangrenzende vakantiewoning, wordt de zussen gevraagd onderdak te bieden aan hun mannelijke personeel. Ondertussen besluit Emily haar schrijversdromen te vervullen en krijgt ze hierbij hulp van de aantrekkelijke secretaris van de hertog. Maar wanneer een onverwachte gast opduikt in Sea View, wordt ze verscheurd tussen haar verlangens en haar toekomstdromen.

Waardering:

In dit vervolg op ‘De zussen van Sea View’ lezen we hoe het verder gaat met de zussen Summers en hun pension. De kamers worden verhuurd aan personeelsleden van de hertog van Kent, die deze winter hun buurman is. De privésecretaris, meneer Thomson is een fijne gast, zeker Emily heeft een klik met hem. Ze vindt het heerlijk om met hem te bomen over boeken, haar grote liefde.
Emily heeft er lang over gedroomd  en op gehoopt dat haar oude liefde Charles haar zou komen opzoeken. Nu ze het niet meer verwacht, staat hij onverwacht op de stoep. Het brengt Emily in verwarring, want is Charles nog wel de man die ze wil?
Maar ook meneer Bernardi, de kok en meneer During, de tafeldekker spelen een rol in dit boek. Mannen met hun gewoontes en eigenaardigheden waar de familie mee om moet leren gaan.
Hoewel er over alle vier de zussen geschreven wordt, gaat dit deel het meest over Emily. Over haar toekomstdroom als het gaat om het schrijven van boeken, over haar verlangen naar de liefde.
Een warm geschreven verhaal, vol blijde en verdrietige momenten. Een mooie balans in deze historische roman.
Dit tweede deel van de serie ‘De kust van Devonshire’ kan los gelezen worden maar veel beter is het om eerst De zussen van Sea View te lezen om alles te kunnen begrijpen. En dat is ook geen straf om te doen, deze fijne serie moet je lezen!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029735407
Aantal pagina’s: 447
Prijs: € 24,99
Prijs luisterboek: € 16,99
Prijs e-book: € 12,99
Uitgave: januari 2024