Eigentijdse romans

Rivers, Francine – De schoenendoos

Inhoud:

In deze compleet vernieuwde uitgave van ‘De schoenendoos’ van Francine Rivers vind je een ontroerend kerstverhaal en een serie overdenkingen voor de adventstijd.

Pleegkind Timmy heeft het niet gemakkelijk nu hij niet meer bij zijn moeder thuis kan wonen. Hij wordt opgevangen door lieve pleegouders, maar zelfs zij weten niet wat er in de schoenendoos zit die Timmy altijd met zich meedraagt. Pas wanneer Timmy meespeelt in het kerstspel op school, verandert alles.

Speciaal voor deze editie schreef Francine Rivers ook een serie overdenkingen voor de adventszondagen en kerstavond. Dit mooi vormgegeven boekje is een prachtige aanvulling op een toch al bijzondere tijd.

Waardering:

Als je niet wilt weten wat de schoenendoos bevat moet je het voorwoord pas na het verhaal lezen! Hierin legt Francine Rivers namelijk uit waar de schoenendoos voor staat.

Als Timmy bij zijn pleegouders komt wonen heeft hij een schoenendoos bij zich. Die neemt hij overal mee naar toe. Als iemand vraagt wat er in zit zegt hij zoiets als “dingetjes”. Iedereen is nieuwsgierig, maar laat Timmy en zijn schoenendoos met rust.
Dan speelt Timmy mee in het kerstspel en komt hij zelfs met zijn doos het podium op …

Een mooi verhaal met een goede boodschap! Het idee van de schoenendoos is ook heel mooi.

Achterin staat voor iedere adventsweek een overdenking. Die bestaat uit een stuk tekst van God uit geschreven, een stukje vanuit de lezer en bijbelteksten over het thema. Het zijn mooie teksten die dicht bij de Bijbel blijven.

Een heel mooi boekje om als geschenk te geven.

Gegevens:

Uitgeverij: KokBoekencenrtum
ISBN: 9789029728768
Aantal blz: 96
Prijs: € 14,99