Eigentijdse romans

Ruchti, Cynthia – Dichterbij dan ooit

Inhoud:

In ‘Dichterbij dan ooit’ van Cynthia Ruchti is de afstand tussen Mara en haar man Liam juist groter dan ooit. Zij zorgt thuis voor hun drie ingewikkelde pubers en sleept zicht elke dag naar haar werk. Hij slaat waterputten in Oeganda.

Dan komt het vreselijke bericht dat Liam is verongelukt. Verslagen moet Mara een weg zien te vinden door een woud van financiële moeilijkheden, rouw en ernstige puberproblematiek. Net wanneer ze denkt dat ze het allemaal alleen moet doen, duikt een vroegere vriendin op.

‘Dichterbij dan ooit’ is een krachtig verhaal over vriendschap die levens redt.

Waardering:

Mara kan maar net haar hoofd boven water houden, terwijl haar man zijn passie en roeping nastreeft: waterputten slaan in Oeganda. Hij heeft een contract van vier jaar en in die vier jaar zien ze hem niet. Er is slechts eenmaal in de week slecht telefonisch contact.
Als Mara gebeld wordt door het bedrijf DeepWells waar haar man voor werkt, krijgt ze vreselijk bericht. Haar man is verdronken. Later blijkt zijn lichaam kwijt en weer later verbrand. Hij is in ieder geval overleden en er komt geen lichaam naar de Verenigde Staten.

Alsof het nog niet genoeg is gebeurt er nog een groot drama. Mara is kapot van verdriet. De kinderen, die eerst als pubers nogal eens lastig waren, steunen haar. Maar de meeste steun krijgt ze van haar jeugdvriendin. Zij sleept haar uit bed en haalt haar uit huis.

Het boek is prachtig, hartverscheurend, verwarmend en humoristisch. Het is wel even wennen aan schrijfstijl van de auteur, maar het went snel. Het is echt een boek met lach en traan.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029732307
Aantal blz 336
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment