Eigentijdse romans

Walsh, Courtney – Dans met me

Inhoud:

In ‘Dans met me’ van Courtney Walsh komt de succesvolle ballerina Charlotte Page in het kustsplaatsje Harbor Pointe wonen om de dansstudio van haar beste vriendin Julianna over te nemen, die kort daarvoor is overleden. Het verlies van haar vriendin is een zware klap voor Charlotte, maar ze geeft haar carrière graag op om Julianna’s droom voort te zetten.
Al snel loopt Charlotte Julianna’s broer Cole tegen het lijf. Sinds Coles hart is gebroken wil hij niets meer weten van de liefde. Kan Charlotte hem op andere gedachten brengen?

Waardering:

Harbor Pointe…! Als je de voorgaande delen van deze serie gelezen hebt vind je het ongetwijfeld fijn om weer te lezen over dit stadje.
Charlotte Page besluit haar leven op een heel andere boeg te gooien. Haar beste vriendin Julianne is overleden. Ze laat een man en drie kinderen achter. Maar ook een dansschool. Charlotte, een bekende ballerina, wil proberen de herinnering aan Julianne levend te houden door deze dansschool open te houden. De plannen heeft ze maar om het zover te laten komen kost meer.
Ze wordt niet met open armen ontvangen door Juliannes man Connor en ook zeker niet door Juliannes broer, Cole. Vooral met Cole lijkt het steeds maar te botsen. Hoe goed ze haar best ook doet, Cole gedraagt zich als een lompe hork.

Charlottes komst doet wel degelijk wat met Cole. Hij voelt zich tot haar aangetrokken maar door alles wat hij meegemaakt heeft, heeft hij zichzelf aangeleerd geen gevoelens toe te laten en mensen van zich af te stoten. De aantrekkingskracht tussen hen is onmiskenbaar. Voor mensen om hen heen vaak al duidelijker als voor henzelf. Het is de vraag of ze alles wat hen hindert opzij kunnen zetten om samen voor het geluk te kiezen…

De uitkomst hiervan is geen verrassing; je zou ook niet anders willen. Je weet dat Coles gedrag voortkomt uit pijn, wat maakt dat je hem alle geluk gunt.
Ook Charlotte gun je het beste. Ze is een lieve persoonlijkheid die ontzettend veel tekort is geschoten door de hoge eisen die aan en door haar gesteld worden.
Steeds weer lees je van de simpelste dingen die ze nooit beleefd heeft. Onder het strenge regime van haar moeder is ze opgegroeid met maar één doel voor ogen; aan de top komen.

Dans met me is een heerlijke feelgoed dat leest als een trein. Je zit meteen in het verhaal en wilt niets liever dan verder lezen.
Het boek is het vierde deel in de serie ‘Harbor Pointe’. Eerder verschenen Kijk omhoog, pak mijn hand en Vang me op. Het boek is prima los te lezen maar omdat het zo’n fijne serie is is het zeker aan te raden om te beginnen bij deel één en in één ruk door te lezen!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029732505
Aantal pagina’s: 377
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: mei 2022