Spannende boeken

Veenman, Sjoerd – Misleiding – Een zaak voor inspecteur Maritz

Inhoud:

Carla Jansen verhuist naar Almere, om haar problemen te ontvluchten. Al snel doemen er echter nieuwe moeilijkheden op, die ze nauwelijks het hoofd kan bieden.
Mensen in haar omgeving schieten haar te hulp, maar … tegen een hoge prijs!

Waardering:

Alweer een spannende detective over inspecteur Maritz. Deze keer heeft het te maken met een dochter van een kennis van hem: Carla. Carla wil vrijheid en ontvlucht de kerk en het christelijke milieu en dorp waar ze woont. Ze kan in Almere een mooie kamer huren voor een schappelijke prijs. Maar het blijkt niet zo makkelijk om met haar salaris rond te komen.
Gelukkig weet haar medebewoner Monique een bijbaantje voor haar. En daarmee begint de ellende.
Maritz doet onderzoek naar fraude met paspoorten. Er worden steeds meer misdrijven gepleegd door mensen van buiten Nederland.
Maritz wordt weer neer gezet als een standvastig rechtse christen, die zijn geloof niet onder stoelen of banken steekt. Toch gebeurt dat heel natuurlijk en is het niet zo gemaakt, zoals nogal eens voorkomt in christelijke boeken.
De man die Carla waarschuwt en de grijze Opel die haar volgt maken alles nog geheimzinniger. En wat is de rol van haar ex-vriend William?
Het enige minpunt aan dit boek is dat het vrij dun is. Dat is ook een pluspunt, want het betekent dat het leuk is om te lezen!

Gegevens:

Uitgeverij Gebr. De Koster
ISBN 9789055517466
Aantal blz: 158
Prijs: € 10,00