Bijbelse romans

Afshar, Tessa – Schrijfster in Jeruzalem

Dit boek is een vervolg op “Schrijfster aan het Perzische hof”.

Inhoud:

Sarah is getrouwd met Darius. Ze heeft alles wat haar hartje begeert, maar haar man lijkt soms onbereikbaar. Darius betwijfelt of het wel een goede beslissing was om een Joodse tot vrouw te nemen. Zeker wanneer zij samen met haar neef Nehemia er voor pleit om de muren van Jeruzalem te gaan herbouwen. Als Darius wordt aangesteld als opzichter reist hij met Sarah naar Israël. Zal de weg, die vol gevaren en verrassende herinneringen is, hem helpen om de hand van God in zijn leven te zien?

Waardering:

In dit vervolg gaat Sarah met Darius en haar neef Nehemia mee naar Jeruzalem. Darius moet als krijgsheer mee, ter bescherming en om een complot tegen de koning te ontmaskeren. Nehemia gaat naar Jeruzalem om de muren te herstellen, want alleen daardoor zijn de joden veilig voor aanvallen van buitenaf. Hij vraagt Sara mee als schrijfster.
Sarah houdt haar geheim voor haar en gaat mee op reis. Tijdens de reis gebeurt er iets waardoor ze Darius van zich afstoot.
Darius moet in dit boek zijn verleden onder ogen zien en verwerken.
Afshar tekent de situatie in Perzië en Jeruzalem heel goed. Over de sfeer aan het Perzische hof hebben we eerder kunnen lezen in het boek hiervoor. De sfeer in Jeruzalem is nieuw. Alhoewel er een groot verlangen is onder de joden naar Jeruzalem, zijn de inwoners van Jeruzalem ontmoedigt. Ze worden aangevallen door hun buren en op allerlei manieren tegengewerkt. Nehemia moet ze telkens bemoedigen om door te gaan.
Door dit boek te lezen begrijp je beter hoe de situatie in die tijd was. Dat is een verrijking.
Het boek is erg boeiend door het moeilijke huwelijksleven van Sarah en Darius en door de nodige complotten.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029722599
Aantal blz: 364
Prijs: € 19,95

Extra:

Lees het eerste hoofdstuk