Historische romans

Craven, Tracy Leininger – Toch ben ik niet alleen

Inhoud:

Het is 1755. Het gezin Leininger ontvluchtte het zware leven in Duitsland om opnieuw te beginnen in Amerika, het ‘beloofde land’ vol overvloed. Voldaan na een dag hard werken danken de zes Leiningers God voor dit prachtige land, het voorrecht om hier te mogen leven en bovenal de vrijheid van godsdienst die ze nu genieten.
Plotseling vallen Indiaanse strijders de blokhut binnen. Ze kidnappen de zusjes Barbara en Regina. Harteloos worden ze van elkaar gescheiden en opgenomen in verschillende stammen. Jaar na jaar leven ze gedwongen als Indiaanse squaws. Zien de zusjes elkaar en hun familie ooit nog terug? Doelgroep: tieners, maar ook volwassenen zullen dit tijdloze verhaal weten te waarderen Voor het eerst sinds ze gevangengenomen waren, glimlachte ze. Regina fluisterde de woorden van haar favoriete lied: ‘Alleen ben ik, maar niet helemaal alleen …’ Barbara hoopte en bad dat Regina de inhoud van het lied echt zou begrijpen en de troost erin zou vinden die ze nodig had. Deze Indianen konden hen alles en iedereen afnemen, maar ze konden hen niet weghalen bij hun Zaligmaker. Regina sloeg haar armen om Barbara’s nek. ‘Ik beloof dat ik het nooit zal vergeten – ik zal het lied in mijn hart nooit verliezen.’

Waardering:

In dit boek vertelt de schrijfster over een gebeurtenis uit haar eigen voorgeschiedenis. Bij een overval door Indianen worden de twee zusjes Barbara en Regina ontvoerd, terwijl hun vader en broer worden vermoord. In shock worden ze weggeleid naar een grotere groep ontvoerden.
Vele kilometers worden ze mee gevoerd naar de dorpen van de Indianen. Dan worden ze ook nog gescheiden!
Het moet vreselijk geweest zijn voor de twee meisjes om zo door onbekenden te worden meegenomen. Dat komt goed uit in het verhaal.
Helaas doet de rest wat kinderlijk aan. Er worden niet veel details verteld over het leven van de Indianen en het geloof van Regina komt soms wat ongeloofwaardig over.
Dat is jammer, want het verhaal op zich is heel goed.

Gegevens:

Uitgeverij De Banier
ISBN 9789033611742
Aantal blz: 157
Prijs: 12,95