Nederlandse romans

Wander, Nelleke – Jij en ik

Inhoud:

Als Gerco ’s avonds thuiskomt, lukt het hem amper zijn ergernis tegenover zijn vader te verbergen. Hij heeft hem gezien in gezelschap van een onbekende vrouw.
Nog voor Gerco de zaak ter sprake heeft gebracht, krijgt vader Maurits een herseninfarct, waardoor de verhoudingen binnen het gezin grondig veranderen. Moeder Christel, die inmiddels ook op de hoogte is van Gerco’s ontdekking, voelt zich in deze omstandigheden niet vrij erover te beginnen.
Als een ongedeeld geheim blijft het tussen hen in hangen, het beheerst de stemming in huis, maar wie heeft de moed de zaak open te breken?
Intussen vecht Maurits zijn eigen strijd. Hoe kunnen al deze eenzame mensen elkaar ooit nog bereiken?

Waardering:

Ondanks dat zijn huwelijk altijd goed is geweest, voelt Maurits zich aangetrokken tot een andere vrouw. Iets wat Christel en hem uiteraard uit elkaar drijft.
Christel komt het via hun zoon te weten. Maar voor ze het ter sprake kan brengen krijgt Maurits een herseninfarct.
Een zware tijd breekt aan voor alle gezinsleden. De handicap van Maurits maar ook zijn affaire hangt als een donkere wolk boven hen.
Hoewel Christel Maurits goed verzorgd, hangt er een spanning in huis. Totdat Gerco, hun zoon, zijn mond niet langer houden kan.
Een reëel verhaal. De gevoelens van Maurits maar zeker ook van Christel hadden wel wat meer uitgediept mogen worden.
Het is niet zo’n dik boek, maar er gebeurd veel. De relatie van Gerco speelt ook een vrij grote rol. 
Het verhaal leest makkelijk door de eenvoudige schrijfstijl.

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789462780576
Aantal pagina’s:
Prijs: € 14.95