Nederlandse romans

Berg, Greetje van den – De schrijver en zijn vrouw

Inhoud:

Clemens en Sonja verhuizen met hun dochtertje van de stad naar een landelijk en kindvriendelijk dorp. Terwijl Sonja de kost verdient, zorgt Clemens thuis voor hun dochter terwijl hij droomt van een doorbraak als schrijver. Dan wordt Clemens opgepakt op verdenking van kindermisbruik.

Waardering:

Een boek met een actueel thema; kindermisbruik. Clemens (huisvader) en Sonja (carrièrevrouw) verhuizen vanuit Amsterdam naar de polder. Het is niet de keuze van Clemens, maar toch kan hij aardig wennen.
Hun dochtertje neemt vaak kinderen uit de buurt mee naar huis. Totdat de kinderen ineens niet meer met haar willen spelen; ze vinden haar papa raar.
Clemens wordt beschuldigd van kindermisbruik en wordt hiervoor opgepakt. Hij is ontschuldig, maar dat gelooft niemand. Zelfs Sonja twijfelt. 
Clemens wens was al lang om een roman te schrijven, maar de inspiratie ontbrak. Wanneer hij weer vrijkomt, schrijft hij zijn ervaringen van hem af, wat leidt tot een goed beoordeelde roman. En hierdoor stijgt het gevoel van eigenwaarde van Clemens weer een stuk.
Het is een reëel verhaal met twee kanten. Het laat zien dat kindermisbruik dichtbij kán zijn, maar ook waartoe valse beschuldigingen leiden. De gevoelens van Clemens en Sonja, maar ook van de aanstichtster van de verdenking, wordt goed beschreven, zeker voor een streekroman.

Gegevens:

Uitgeverij: VCL / West Friesland
ISBN: 9789059777255
Aantal pagina’s: 224
Prijs: € 13.95