Spannende boeken

Meade, Glenn – De jacht

Inhoud:

Na een bloedbad in een kamp bij Sarajevo wordt tussen de slachtoffers een meisje gevonden. Ze is zo getraumatiseerd dat ze niet meer kan praten. Twintig jaar later. Carla Lane weet maar weinig van wat zich destijds in Bosnië afspeelde. Ze leidt een gelukkig leven in New York.
Totdat haar man om onbegrijpelijke redenen wordt vermoord en ze zich ineens vreemde dingen uit haar jeugd herinnert. Langzaam komen alle zorgvuldig weggestopte herinneringen terug en Carla beseft dat ze de laatste getuige is van de massamoord, de laatste persoon die de verantwoordelijke oorlogsmisdadigers kan ontmaskeren.
Ze besluit de misdadigers op te sporen. Tenminste, als zij haar niet eerst vinden.

Waardering:

In dit spannende boek wordt de oorlog in Bosnië beschreven. Het begint twintig jaar later, als Carla’s man gedood wordt. Ze krijgt nachtmerries. Daarvoor gaat ze naar een psychiater die haar ook als kind heeft behandeld, toen ze uit Bosnië bij haar grootouders kwam. Alle gebeurtenissen uit de tijd dat ze vervolg werd in Bosnië heeft ze als kind uitgebannen. Nu komen de beelden weer boven. Beelden van haar moeder en haar broertje in het kamp. Hoe ze vluchtte en de vingers van haar broers hand los moest peuteren, met de belofte dat ze terug zou komen.
Als ze hoort dat de dood van haar man ook met Bosnië te maken heeft gaat ze op zoek naar haar verwanten. Maar er zijn veel mensen die willen dat hun daden uit de oorlog verborgen blijven. En zij gaan letterlijk over lijken.
De gebeurtenissen in dit boek zijn heel indringend. De kampen in Bosnië zijn te vergelijken met Auswitz. Nog steeds zijn veel kampbewaarders niet veroordeeld. Velen zijn gevlucht en hebben een andere identiteit aangenomen.
Dit is ook een actieboek en sommige gebeurtenissen komen wat “toevallig” over. Maar het is spannend en maakt een onuitwisbare indruk!

Gegevens:

Uitgeverij Kok
ISBN 9789043523349
Aantal blz: 398
Prijs: 19,99