Spannende boeken

Wordley, Luke – Rake klappen

Inhoud:

Sam Pennington is al vaak van school gestuurd en zijn moeder weet niet wat ze met hem aan moet. Zelf verliest ze zich in de drank en aangezien Sam geen vader meer heeft, is hij op zichzelf aangewezen. Na een gevecht op straat wordt hij naar een boksschool gebracht om te leren omgaan met zijn woede.
Sam blijkt een natuurtalent. Hij wint veel wedstrijden en zijn trainer Jerry is bijzonder in zijn nopjes. Jerry worstelt ondertussen erg met zijn geloof in God en zijn eigen wil. Hij verliest uit het oog wat echt belangrijk is en fixeert zich maar op een ding: Sam moet de allerbeste worden. Maar dan lijkt Sam de ‘woede’ die hij nodig heeft om te vechten, kwijt te zijn…

Waardering:

Als de vader van Sam overlijdt moet hij met zijn moeder verhuizen van de boerderij naar een sociale huurwoning in de stad. Ook moet Sam van zijn kostschool naar een gewone school, waar hij erg veel moeite mee heeft. Hij heeft ontzettend veel woede en agressie bij zich en dat moet een uitweg vinden.
Zijn moeder is alcoholiste en verdrinkt haar verdriet. Ze leven samen, maar hebben bijna geen contact.
Op de achterflap staat dat Sam naar een boksschool wordt gestuurd, maar dat is niet waar. Hij gaat zelf met iemand mee er naar toe. En daar vindt hij wat hij wil: vechten. Hij blijkt een natuurtalent te zijn.
Trainer Jerry ziet dat meteen en ziet zijn carrière als trainer al omhoog schieten. Hij gaat daarbij voorbij aan de mens Sam en aan wat God voor hem wil. Jerry worstelt zelf met God omdat zijn verlangens niet vervuld worden.
Het is mooi om te lezen hoe L en zijn vrouw voor mensen bidden en zorgen.
Het boek gaat over Sam, maar is niet vanuit hem geschreven. Je leest zijn gedachten niet, daardoor blijft hij de ondoorgrondelijke persoon die anderen ook zien. Waarom is hij zo boos? Waarom gebruikt hij zijn intelligente gaven niet om te studeren en iets van zijn leven te maken?
De realiteit wordt niet verbloemd in dit boek. Er is rauw verdriet en ellende. Maar er is ook hoop door het offer van Jezus Christus.
Een mooi en boeiend boek over een tiener die worstelt met zijn leven.

Gegevens:

Uitgeverij Kok
ISBN 9789043524483
Aantal blz: 336
Prijs: € 19,99

Extra:

Lees hier het eerste hoofdstuk