Eigentijdse romans

Vogel Sawyer, Kim – Regen van genade

Regen van genade’ is het eerste deel in de Zimmermantrilogie

Inhoud:

Als Suzanne Zimmerman zeventien jaar is, raakt ze zwanger en wordt ze door haar moeder weggestuurd uit de mennonitische gemeenschap. Ze verhuist naar Indiana en gaat daar aan de slag als verpleegster, terwijl ze in haar eentje zorg draagt voor de opvoeding van haar dochter Alexa. Twintig jaar later vraagt haar broer haar te komen helpen met de verpleging van hun moeder. Zijn verzoek houdt in dat Suzanne weer oog in oog komt te staan met een familie die haar nog steeds niet accepteert. Paul Aldrich, Suzanna’s eerste liefde, is vastbesloten haar om vergeving te vragen, maar wanneer hij Alexa ziet, verandert alles.
‘Regen van genade’ is het eerste deel in de Zimmermantrilogie, waarmee Kim Vogel Sawyer terugkeert naar waar ze groot in is geworden: romans over de mennonieten.

Waardering:

Suzanne wordt door haar moeder weggestuurd als ze haar vertelt dat ze zwanger is. Eenzaam stapt ze op de bus naar Indiana. Daar zal ze van haar baby bevallen en die af moeten staan ter adoptie.
Dan is het opeens 20 jaar later. Suzanne krijgt een brief van haar broer of ze wil komen helpen met haar moeder. Die is verlamd aan haar benen na een ongeval.
Suzanne bidt er over en krijgt het gevoel dat ze moet gaan. Maar ze heeft haar familie nooit over haar dochter Alexa vertelt. En die wil mee.
Het verhaal wordt vanuit verschillende personen verteld. Meestal vanuit Suzanne en Alexa, maar ook vanuit Abigail (moeder) en Paul. Dat maakt het boeiend!
Er hangt een gordijn van geheimen om Suzannes leven. Ze heeft zoveel verzwegen voor haar familie en Alexa.
Op de boerderij van haar moeder komt ze er achter hoeveel pijn haar vertrek ook aan de rest van haar familie heeft gedaan. Haar moeder ziet dat ook en voelt zich schuldig.
Er komen veel emoties naar boven bij verschillende personen. Je blijft je afvragen wat er nu gebeurd is met Suzanne nadat ze in Indiana is aangekomen.
Aan het einde worden de verbazende details onthuld.
In het boek wordt vaak gebeden voor beslissingen. Ook wordt er vaak schuld beleden en om vergeving gevraagd. Mooi om te lezen!
Het boek leest prettig en is erg boeiend. Een goed begin van een nieuwe serie!

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029723930
Aantal blz: 352
Prijs: € 19,99

Extra:

Lees het eerste stuk