Historische romans

Camden, Elizabeth – Een gevaarlijke erfenis

Inhoud:

Telegrafiste Lucy Drake is erg bedreven in het decoderen van morsecode, waardoor ze een belangrijke werkneemster is voor het Amerikaanse persbureau de Associated Press. Maar de onverwachte komst van Sir Colin Beckwith bij het rivaliserend Britse persbureau Reuters verandert alles voor haar, Colin is aantrekkelijk en ongelooflijk charmant, maar ook heel slim, realiseert Lucy zich, als hij haar jarenlange geheim ontdekt.
Maar Lucy is niet de enige met een geheim, ook Colin heeft er een. Dat vertelt hij haar als ze hem op de hoogte brengt van de jarenlange juridische strijd om een rechtmatige erfenis, waarin zij en haar familie verwikkeld zijn. En dan besluiten ze, ondanks dat ze elkaars rivalen zijn, een bondgenootschap aan te gaan. Alleen gaat niet alles zoals ze hadden gehoopt, want al snel blijkt het web van verraad waarin ze zich begeven veel gevaarlijker te zijn dan ze ooit hadden kunnen denken.

Waardering:

Lucy Drake woont samen met haar broer en is al jarenlang in gevecht met hun familie over een stijd die begon bij haar grootvader. Het geld wat ze verdiend als telegrafiste gaat op aan het betalen van een advocaat en ze speelt met vuur door een illigale lijn te hebben waarmee ze berichten van haar oom en zijn advocaat afluisterd. Een leven voor spanning en stress.
Dan ontmoet Lucy Sir Collin die bij in een naastgelegen gebouw komt werken. De standsverschillen zijn groot, maar de aantrekkingskracht tussen hen ook.
Collin kan het zich niet verooloven om een realtie Lucy op te bouwen, daarmee loopt hij teveel geld mis. Maar als hij achter haar geheim komt besluit hij haar wel te helpen. Met zijn titel en status heeft hij toegang tot gebouwen en mensen waar Lucy nooit komen kan. Maar het is niet zonder gevaar…
Het blijkt dat de mensen waar Lucy al zolang tegen strijdt nog veel gevaarlijker zijn dan ze ooit had kunnen denken. En dat het web wat ze gesponnen hebben ook veel groter is dan gedacht.
Ook voor Lucy breekt er nog een pittige tijd als als ze omwille van de goede zaak vrijwillig op laaat nemen in een inrichting. Door deze intieme samenwerking groeien Collin en Lucy steeds dichter naar elkaar toe. En Collin zal moeten kiezen…
Elizabeth Camden heeft opnieuw een prachtig verhaal neergezet wat alle ingrediënten bevat wat een boek moet hebben. Een historische roman die veel meer in zich heeft dan alleen een ‘liefdesverhaal’. Spanning en intriges ontbreken niet. Een mooie mix!
Een ‘gevaarlijke erfenis’ is het eerste deel van de serie ‘Empire State’. We kunnen uitkijken naar het tweede deel ‘Een gewaagde onderneming’, welke in het najaar wordt verwacht.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512865
Aantal pagina’s: 334
Prijs: € 22,50