Historische romans

Camden, Elizabeth – Naar de verste kusten

Inhoud:

Door haar opvoeding kan verpleegster Jenny Bennet elke uitdaging op het Presidio, een legerbasis in San Francisco, aan. Maar als ze plotseling de kranige marineofficier tegenkomt die haar hart zes jaar geleden brak, is ze helemaal van haar stuk gebracht.

Luitenant Ryan Gallgher is een van de weinige gekwalificeerde mannen die gevaarlijke en gewaagde regeringsmissies overzee kan uitvoeren, maar die zijn reputatie te gronde heeft gericht en het hart van de vrouw die hij liefhad brak. Vanwege zijn zwijgplicht kan en mag hij niet vertellen waar hij al die jaren is geweest. Het zou duizenden levens in gevaar kunnen brengen.

Ryan verkeert in een onmogelijke situatie maar denkt een oplossing daarvoor gevonden te hebben. Daar heeft hij echter Jenny’s hulp voor nodig. Vanwege haar loyaliteit aan haar land stemt ze hiermee in, maar de wonden zijn te diep om opnieuw voor Ryan te vallen, ondanks zijn vastberadenheid Jenny terug te winnen.

Kunnen ze hun schijnbaar onoverkomelijke problemen overwinnen, zelfs als een onbekende dreiging uit het verleden Ryans leven in gevaar brengt?

Waardering:

Als Ryan opeens weer opduikt op de legerbasis waar Jenny werkt is ze zeer verbaasd. Hij zoekt geen contact maar zij wil wel eens weten waarom hij haar 6 jaar geleden opeens heeft verlaten. Waar was hij in de oorlog? Is hij een deserteur zoals gezegd wordt op de basis? Maar Ryan kan niet onthullen dat hij voor de inlichtingendienst in Japan zat. Dat zou heel de missie in gevaar brengen. Dat is ook de reden dat hij niet terug kon naar Amerika. Maar Jenny is woest.

Als Ryan merkt dat Finn, zijn opvolger die hij opleidt, verslaafd is aan opium moet hij hem clean zien te krijgen. Hij besluit hem mee te nemen naar een dorpje waar hij een huis heeft. Maar er moet wel een medisch geschoold iemand mee en wie is beter dan Jenny. Jenny is de nachtdiensten meer dan zat en stelt hoge eisen. Ze verwacht niet dat die ingewilligd zullen worden, maar dat gebeurt wel.

In Summerville lijkt het erop dat iemand het op Ryan gemunt heeft. Ryan zelf is nogal goed van vertrouwen maar Finn en Jenny houden alles in de gaten.
Helaas lijkt het opbouwen van de verbroken relatie tussen Ryan en Jenny niet te lukken. Als Ryan dingen blijft achter houden voor haar kan ze hem niet vertrouwen. Zal het goed komen met hen? En zal Finn clean worden en aan de eisen van de inlichtingendienst kunnen voldoen?

Een leuke romantische roman over een vrij onbekende periode in de Amerikaanse geschiedenis.

Gegevens:

Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064512797
Aantal blz: 319
Prijs: € 21,95