Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – De brug

Inhoud:

Dertig jaar lang was boekhandel De Brug het hart van het stadje Franklin, maar op een dag vernietigde een overstroming bijna elk boek in de winkel. De eigenaren zijn ontroostbaar nu de bank niet langer garant wil staan. Ryan Kelly bracht vele uren in De Brug door met zijn vroegere vriendin Molly. Nog steeds hoort hij af en toe haar stem die zegt dat hij zijn dromen moet volgen. Hij heeft het geprobeerd, maar na een mislukte carrière realiseert hij zich dat Molly zijn enige echte droom was.

Waardering:

Dit is echt een boek voor boekenliefhebber. Want welke boekenliefhebber leest nou niet graag over een gezellig boekwinkel? Je ziet al lezende de winkel al helemaal voor je: met een leren bank en open haard aan.
In het begin lees je hoe de eigenaars hun boekwinkel zijn gestart. Ze hebben zelf traumatische ervaringen achter de rug en proberen andere mensen te helpen door hun boeken te verkopen. Ze zijn ook een luisterend oor voor veel mensen.
Je leest over de verdrietige Edna en over de onmogelijke relatie van Ryan en Mollie.
Dan komt er een overstroming en de winkel staat op het randje van een faillissement. Het is vlak voor kerst en Charley ziet geen uitkomst meer.
De gebeurtenissen daarna zijn hartverwarmend. Dat moet je zelf maar lezen.
Het christelijk geloof wordt in dit boek heel reëel beschreven. Zo zijn bijvoorbeeld de negatieve gevoelens die Charlie voelt echt aanvallen van de duivel. Ze verdwijnen als hij daarvoor bidt in Jezus’ naam.
Het boek past heel goed bij de warme kerstgevoelens en is dan ook heel geschikt voor de kerstvakantie!

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029721684
Aantal blz: 272
Prijs: € 15,00

Extra:

Lees hier een leesfragment 

 

{youtube}u6sKXuDo3e8{/youtube}