Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – Zo dichtbij

Inhoud:

Na alle series die volgden op de Familie Baxter-serie over andere personages, wijdt Karen Kingsbury haar roman ‘Zo dichtbij’ weer volledig aan de familie die in Nederlands zoveel harten gestolen heeft. John Baxter en zijn volwassen kinderen komen samen voor een reünie, maar voor ze daar allemaal zijn, ontvangen ze een schokkend bericht. In plaats van thuis brengen ze hun dag in het ziekenhuis door en ook de vele dagen die daarop volgen. Zijn ze nog hecht genoeg om deze klap samen te kunnen opvangen of zal dit tragische ongeluk hen uit elkaar drijven? 

Waardering:

Een roman over de bekende familie Baxter. We lazen de afgelopen jaren over ze in diverse series van Kingsbury maar dat er een echte Baxter roman verscheen was even geleden.
Ashley organiseert een verrassingsfeestje voor haar vader die zeventig jaar hoopt te worden. De hele familie is van plan te komen. Zelfs Erin die er een langere reis voor maken moet.
De eerste helft van het boek staat vol terugblikken. Verschillende personen uit de Baxter-familie blikken terug op hun leven. Voor trouwe lezers is dit een een wat saaie herhaling uit eerder verschenen boeken. Nieuwe lezers kunnen zo een beetje een beeld krijgen wat er in deze familie zoal gespeeld heeft.
De tweede deel is aangrijpend. Sam, Erin en hun vier dochters krijgen onderweg naar Bloomington een ernstig ongeluk. Zo brengt de familie de dagen door aan de (sterf)bedden van hun zus en haar gezin.
De familie Baxter is voor veel  mensen levensecht, daarom is dit verhaal des te ingrijpender. De familie gaat er mee om zoals je verwachten kan, ieder op zijn eigen manier maar passend bij alles wat je over hen weet.
Het is ontzettend wat hier gebeurd. De Baxters voelen zich gesterkt door hun geloof. Daardoor komt het soms over of er minder verdriet is dan er zou moeten zijn.
Naast het ongeluk zijn er nog meer dingen waar ze zich mee bezig moeten houden. Zo moeten ze beslissingen nemen over donorschap. En de  biologische moeder van de dochters van Sam en Erin heeft laten weten dat ze weer zelf voor de meiden wil zorgen. Het is de taak van Luuk, de advocaat, om voor ze te vechten.
Al met al een roerige roman. In het najaar van 2017 wordt er een vervolg op dit boek verwacht: Een huis vol familie.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789029726818
Aantal pagina’s: 302
Prijs: € 19,99