Eigentijdse romans

Moran, Beth – Noem mij bij mijn naam

Inhoud:

Alles wat Faith Harp wil is een rustig leven, zodat ze kan zorgen voor haar zieke broer, Sam, genoeg geld kan verdienen om zichzelf te onderhouden en het verleden kan vergeten. En nu, na een aantal moeilijke jaren, lijkt ze dat eindelijk voor elkaar te hebben. Ze is verloofd met de knappe, succesvolle Perry, ze heeft een baan en Sams laatste behandeling lijkt aan te slaan. Maar Faiths droom van een rustig leven valt in duigen als haar dominante schoonmoeder zich met de bruiloft gaat bemoeien en werkelijk in alles inspraak wil hebben – zelfs in het kiezen van een bruidsjurk en ondergoed.

Wanneer Faith vervolgens samen met haar vriendin Marilyn op pad gaat om zelf een aantal voorbereidingen te treffen voor de bruiloft, stuit ze op een ongewoon kerkkoor. Het draait erop uit dat ze gaat meezingen en het duurt niet lang of ze sluit vriendschap met de andere vrouwen van het koor. En met Dylan, de dominee, die totaal anders blijkt dan alle mannen die ze ooit heeft ontmoet en haar hoofd op hol brengt …

Waardering:

Faith is verloofd met de rijke Perry zie ze tijdens haar werk in de countryclub ontmoet heeft. Zij was serveerster en hij is een succesvolle ondernemer die uit een hele rijke familie komt. Zijn moeder vindt het dan ook maar niks dat Faith bij de familie gaat horen. En dan weet ze nog niets over Faiths achtergrond.

Perry betekent voor Faith zekerheid en dat heeft ze in haar leven nooit gekend. Daarom vindt ze dat belangrijker dan liefde of verliefdheid. En daarom laat ze haar schoonmoeder over haar heen lopen. En natuurlijk ook om de zorg voor haar broer Sam te betalen. En daar weten ze ook nog maar de helft van.

Ze begint te twijfelen aan het aanstaande huwelijk als ze op een kerkkoor stuit, dat haar meteen in de armen sluit. Daar ontmoet ze de jonge en aantrekkelijke dominee Dylan. Aan hem durft ze wel dingen uit haar verleden te vertellen die ze aan Perry niet vertelt. Klopt dat wel?

Deze roman leest als een feelgoodroman, maar er zitten wel degelijk diepere lagen in. De problemen uit Faith’s jeugd hebben haar gevormd en beïnvloeden haar nog steeds. Vriendschappen tussen vrouwen staan centraal bij de koorleden. Maar dat alles komt voort uit het geloof in God.
Er zitten veel humoristische momenten in het boek, maar ook spannende. Een heerlijk boek om te lezen!

Gegevens:

Uitgeverij Sestra
ISBN 9789492831286
Aantal blz: 368
Prijs: € 22,95

Extra:

Lees hier een leesfragment