Historische romans

Ladd, Sarah – Te gast op Lanwyn Manor

Inhoud:

Julia Twethewey logeert op het landgoed van haar neef in het hart van de Engelse mijnindustrie en wordt al snel meegesleept in die complexe wereld. Maar het duurt niet lang voordat ze ontdekt dat de oude kamers van het huis iets verborgen houden. Dan leert ze de gebroeders Blake kennen. De oudste heeft zijn zinnen gezet op een huwelijk met Julia, en ze weet dat hij de ideale huwelijkspartner is. Maar ze voelt zich meer aangetrokken tot Isaac, de jongste broer. De aantrekkingskracht is wederzijds. Julia en Isaac raken verwikkeld in een maalstroom van vreemde gebeurtenissen en moeten hun best doen om aan de sociale verwachtingen te voldoen. Dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt…

Waardering:

Julia Twethewey logeert bij haar oom en tante op Lanwyn Manor om haar zwangere nichtje gezelschap te houden. De werkelijke reden dat haar een poosje thuis weg laat gaan is haar gebroken hart.
Al snel ontmoet Julia de broers Blake. Haar tante wil niets liever dan Julia koppelen aan Matthew, de oudste en de rijkste. Maar Julie voelt zich veel meer aangetrokken tot Isaac.
Ondertussen is er spanning in het mijnwerkersdorpje. Veel mannen zitten zonder werk wat deels komt doordat Julia’s oom een mijn heeft gesloten. Er gebeuren vreemde dingen op Lanwyn Manor. Zo verdwijnen er waardevolle spullen en krijgt Julia bedreigende briefjes. Maar haar liefde voor Isaac groeit, ondanks dat haar verboden is om hem te ontmoeten.
Tot het mysterie van Lanwyn Manor wordt opgelost en blijkt dat Isaac misschien toch wel een betere partij is dan zijn broer!

Liefde en mysterie, dat zijn de twee dingen waar het in dit boek om draait. Julia is niet bang aangelegd en deinst er dan ook niet voor terug om op onderzoek uit te gaan.
Wat jammer is is dat gebeurtenissen zich herhalen, er gebeuren een paar keer dezelfde dingen. Dat haalt de vaart uit het verhaal.
Te gast op Lanwyn Manor is een vervolg op De gouvernante van Penwythe Hall maar is prima zelfstandig te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029729420
Aantal pagina’s: 351
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: april 2020