Eigentijdse romans

Dijk, Marijke van – Melodie

Inhoud:

Op het moment dat Mel Martens haar leven na een zwaar ongeluk weer wat beter op de rails heeft, ontvangt ze een brief uit New York. Haar onbekende grootvader Charles Rousseau is overleden. Hij laat haar een vermogen en een New Yorkse dansacademie na. Het enige wat zij moet doen, is een jaar lang undercover op de school doorbrengen.

Pas na het jaar mag ze beslissen wat ze met de school doet. Mel neemt de uitdaging aan. Al is het alleen om haar moeder, ballerina Juliette Rousseau te vinden die spoorloos verdween. Mel belandt in een keiharde danswereld waar alles draait om volmaaktheid en perfectie. Voornamelijk Eric Delroy, de afstandelijke dansinstructeur en choreograaf maakt het haar knap lastig.

Is Mel in staat haar identiteit geheim te houden? En waar komt de melodie vandaan die ze op de vreemdste tijden in het gebouw hoort spelen? Mel gaat op onderzoek uit en komt erachter dat niets is wat het lijkt.

Waardering:

Mel heeft net van haar ouders gehoord dat ze geadopteerd is en dat haar oom haar vader is, als ze hoort dat haar biologische grootvader haar een dansschool in New York heeft achtergelaten. Ze moet er alleen wel een jaar undercover werken. Dat gaat ze doen als assistente van de klusjesman. Ze hoopt er meer te weten te komen over haar verdwenen moeder.
De mannen op de academie behandelen haar goed, maar de vrouwen zijn jaloers en noemen haar manke Mel. Ze voelt zich veel minder dan hen, omdat ze maar één been heeft en haar rug gebroken heeft. Na het rampzalige paardrijongeluk heeft ze 9 maanden verlamd gelegen en daarna lang moeten revalideren.
Dansleraar en choreograaf Eric trekt haar en stoot haar af. Ze vertelt hem duidelijk dat ze geen relatie wil met iemand die geen christen is.
Er zijn vreemde dingen aan de hand op de dansschool. Zo gaat er maandelijks veel geld naar onbekende posten. Waarheen? En waar komt de muziek vandaan die ze af en toe horen? Het lijkt er op dat er iemand op de vijfde verdieping woont, maar ze komen er maar niet bij.
Tegelijk krijgt Mel steeds meer bedreigingen. Door haar omgaan met Eric en Chris maakt ze geen vrienden, maar dit lijkt toch een stap verder.
Als Mel toestaat om met Eric naar zijn ouders te gaan in Spanje, brengt dit heel veel oud zeer teweeg. Eric heeft ongelooflijk erge dingen meegemaakt. Mel beseft dat ook hij moet helen, net als zij.

Een mooie roman waarin de personen ook goed naar zichzelf kijken. Mel is standvastig in haar geloof. Maar ze leert ook dat er meerdere manieren van christen-zijn zijn. Er zit voldoende romantiek en spanning in om het een prettig leesbaar boek te maken, maar er zit ook diepgang in.

Gegevens:

Uitgeverij Scholten
ISBN 9789492959782
Aantal blz: 527
Prijs: € 18,95