Eigentijdse romans

Albom, Mitch – Telefoon vanuit de hemel

Inhoud:

Op een ochtend gaan in het stadje Coldwater, in de staat Michigan, diverse telefoons over. De bekende stemmen aan de andere kant van de lijn zeggen dat ze bellen vanuit de hemel. Is dit het grootse wonder van onze tijd? Of is het een wrede grap? Het nieuws over deze vreemde gesprekken verspreidt zich als een lopend vuurtje en van heinde en ver stromen nieuwsgierigen naar Coldwater.
Juist in die tijd keert ook de in ongenade gevallen luchtmachtpiloot Sully Harding terug naar Coldwater, vanuit de gevangenis. Hij ontdekt dat zijn dorpsgenoten helemaal in de ban zijn van ‘het wonder’. Zelfs zijn eigen zoontje loopt voortdurend met een speelgoedtelefoon op zak in de hoop van zijn overleden moeder te horen.
Het aantal telefoontjes neemt toe. De bewijzen voor een leven na dit leven stapelen zich op. Het stadje, het land, de wereld verandert. Het lijkt wel of alleen Sully vasthoudt aan de overtuiging dat er niets is na dit leven. Vastberaden probeert hij de waarheid achter dit fenomeen boven water te krijgen…

Waardering:

In Coldwater gaat bij verschillende mensen de telefoon, waarbij een overleden geliefde spreekt uit de hemel. Hij/zij geeft aan het goed te hebben in de hemel.
Alhoewel een aantal mensen het niet meteen vertelt, is er een vrouw die het meteen aan iedereen vertelt. Zij wordt dan ook meteen bezocht door een televisiestation en dat ontketent alleen maar meer publiciteit. Als de telefoontjes aanhouden en er meer mensen vertellen dat ze gebeld zijn, neemt de gekte toe. Veel mensen komen naar het stadje in de hoop hun geliefde nog eenmaal te kunnen spreken. Het gebeurt echter alleen bij een paar mensen.
Sully Harding keert terug uit de gevangenis als de telefoontjes beginnen. Hij gelooft er niets van en maakt zich er heel kwaad om. Beetje bij beetje lees je zijn schokkende geschiedenis. Hij verdiept zich in de telefoontjes en ontdekt verbanden. 
Een mooi boek over gebeurtenissen die niet plaats kunnen vinden. Heel knap hoe Albom het toch geloofwaardig laat over komen. Het verhaal van Sully is verdrietig maar ook mooi. Sully is boos op God en twijfelt. Door zijn zoektocht krijgt hij rust en kan hij beginnen aan verwerking.
Het boek is boeiend en laat je nog een tijd nadenken over de gebeurtenissen als je het boek uit hebt.

Gegevens:

Uitgeverij De Barbaar
ISBN 9789059990722
Aantal blz: 301
Prijs: € 19,95