Eigentijdse romans

Lewis, Beverly – De liefdesbrieven

Inhoud:

In de Amish roman ‘De liefdesbrieven’ van Beverly Lewis staat het leven van Marlena Wenger op de kop als ze voor de baby van haar zus Luella moet gaan zorgen, omdat Luella in het ziekenhuis ligt. Ze reist voor een zomer naar Pennsylvania, waar ze haar mennonitische grootmoeder bijstaat in de zorg, mijlenver bij haar thuis en haar Old Order Amish beau vandaan. Ze houdt zich vast aan het idee dat het maar voor een paar weken is. Maar al snel wordt duidelijk dat er toch meer van haar wordt verwacht en staan haar dromen voor de toekomst op het spel.      

Waardering:

 

Marlene Wenger, lid van de Old Order Amish, brengt na het overlijden van haar opa de zomer door bij haar Mennonitische oma in Pennsylvania. Het is verwarrend voor Marlene om haar oma’s geloof te zien, zo anders als waar zij mee groot gekomen is. Haar ‘beau’, Nathaniel die ze thuis heeft achtergelaten stelt het niet op prijs dat Marlene de kerkdiensten van de Mennonieten bezoekt. Maar Marlene kan haar ogen niet sluiten voor wat ze ziet en voelt.
Op een dag komt er een telefoontje van thuis dat Marlenes zus is verongelukt en of Marlene voor haar baby kan zorgen. Onwennig neemt Marlene deze taak op zich. Maar al snel kan ze een leven zonder dit kleintje niet voorstellen. Dit is de druppel voor Nathaniel en hun relatie loopt ten einde.

Voor Marlene volgt een zoektocht waarbij allerlei gebeurtenissen een rol spelen.
Wat deze roman aantrekkelijk maakt is de verhaallijn van Small Jay, een buurjongen met een licht verstandelijke beperking. Small Jay beseft heel goed dat zijn vader hem niet accepteert zoals hij is. Hij doet zijn best om daar verandering in te brengen.
De tweede ‘bijzondere’ persoon die we in dit boek ontmoeten is Boston. Small Jay ontdekt deze verwarde man tijdens één van zijn wandelingen in een leegstaande molen. Boston heeft geen idee wie hij is en waar hij vandaan komt. Het enige wat hij bij zich heeft en een aanknoping is naar wie hij is, is een tas vol met liefdesbrieven.

De combinatie van deze drie verhalen maakt het tot een verrassend aantrekkelijk boek. Van de Amish-romans zijn er al heel wat verschenen. Het is de kunst om het boek zo te schrijven dat het zich onderscheid van wat al verschenen is. Dat is Beverly Lewis goed gelukt!

Gegevens:

Uitgeverij: Groot Goudriaan
ISBN: 9789088653513
Aantal pagina’s: 335
Prijs: € 20,99