Historische romans

Alexander, Tamera – Kleuren van waarheid

Serie “Carnton”, deel 2. Hiervoor kwam “Dat beloof ik”.

Inhoud:

In de jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog is de Ierse Catriona op zoek naar haar broer, die als Ierse immigrant gedwongen werd om mee te vechten met het Zuiden. Wade Cunningham vocht juist aan de andere kant, tegen de slavernij, maar is na de oorlog in dienst gekomen bij de geheime dienst om strijd te leveren tegen geldvervalsers.

Waardering:

Het is net na de burgeroorlog als Catriona en haar zusje Nora vanuit Ierland in de Verenigde Staten zijn aangekomen. Ze rezen meteen naar Franklin om hun broer Ryan te zoeken die meevocht met het Zuiden. Hij heeft hun veel geld gestuurd en hun gevraagd ook naar de VS te komen. Maar na het bericht uit Franklin hebben ze niets meer gehoord.
Het enige aanknoping dat Catriona kan verzinnen is kolonel Mc… wiens voorouders buren waren van haar voorouders.
Op Carnton loopt ze Wade Cunningham tegen het lijf, die naar Franklin is gestuurd als geheim agent om valsemunters op te sporen. Hij neemt de functie van opzichter aan op Carnton en liegt over zijn tijd in het leger van het Noorden.
Als hij hoort bij welk regiment Ryan vocht, komen de herinneringen als een nachtmerrie terug.
De situatie wordt gecompliceerd als blijkt dat het geld van Catriona vals is. Kan Wade haar helpen?

Opnieuw een prachtige roman van Tamera Alexander over een belangrijk deel van de geschiedenis van de Verenigde Staten. Ze schrijft zeer gedetailleerd over de moeilijke tijd na de burgeroorlog. Er is nog weinig veranderd in het Zuiden, alhoewel de verwoesting van de oorlog duidelijk zichtbaar is.
Het christelijke geloof wordt door Catriona heel anders beleefd en geloofd dan door Wade en Tempy. Langzaam leert ze dat God anders is dan ze dacht.
In het boek is een mooie dosis geloof, romantiek en spanning aanwezig!

Gegevens:

Uitgeverij Van Wijnen
ISBN 9789051945980
Aantal blz: 478
Prijs: € 21,00

Extra:

Bekijk het inkijkexemplaar