Eigentijdse romans

Hannon, Irene – Lichtboei

Hope Harbor – deel 4

Inhoud:

Het vierde deel in de Hope Harbor-serie, ‘Lichtboei’ van Irene Hannon, sleept je weer mee in de drama en romantiek van de levens van de inwoners van dit idyllische dorpje.Onverwacht erft ex-legerarts Ben Garrison een oude, afbrokkelende vuurtoren. Het liefst maakt hij het ding met de grond gelijk, maar de toren is een belangrijk monument voor de gemeenschap en redacteur Marci Weber is vastbesloten om te vechten voor het behoud ervan. Tijdens de strijd om de toren vliegen de vonken over en weer, maar als het duo samen gaat werken ontvlamt er een ander soort vuur…

Waardering:

‘Lichtboei’ is alweer het vierde deel van de serie ‘Hope Harbor’. Legerarts Ben Garrison komt na het overlijden van zijn opa naar Hope Harbor en hoort dat hij een vuurtoren heeft geërfd. Ben heeft geen idee wat hij met een vuurtoren moet en wil hem verkopen.
Maar Marci Weber, eigenaar van de krant, is hier niet blij mee en wil er alles aan doen om het te voorkomen. Inwoners van Hope Harbor steken de koppen bij elkaar om een plan te bedenken. Ben en Marci hebben elkaar al een paar keer ontmoet. De ontmoetingen verlopen niet altijd in goede harmonie toch voelen ze wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Marci is niet is niet van plan een relatie te beginnen met iemand die niet in Hope Harbor blijft en Ben is niet van plan om in Hope Harbor te blijven.

Daarnaast is er een verhaallijn over Greg en Rachel. Een jong stel want nog niet lang in Hope Harbor woont. Door een ongeluk is Greg zijn been kwijt geraakt. Dit is moeilijk te accepteren en hun huwelijk verkeerd in zwaar weer.

Het verhaal is redelijk voorspelbaar. Gelukkig komen er wel wat onverwachte elementen in het verhaal voor zodat je de neiging blijft houden door te lezen.
Het is leuk om, als is het maar kort, te lezen over ‘oude bekenden’ uit eerder verschenen delen. De bekende taco-man Charly komt weer regelmatig in het verhaal voor.
De verhaallijnen lijken wel op elkaar maar vervelen doet het lezen van deze serie niet. We kijken alweer uit naar het vijfde deel, Lavendeldroom, wat in juni 2021 wordt verwacht.

Bij aankoop van het boek krijg je een plattegrond van Hope Harbor. 

Gegevens:

Uitgeverij: KokBoekencentrum
ISBN: 9789029730143
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 21.99
Prijs e-book: € 9,99