Historische romans

Alexander, Tamera – Op weg naar haar hart

Inhoud:

Maggie Linden is een talentvol paardrijdster. Het is voor dames onmogelijk om aan paardenraces mee te doen, en toch wil ze niets liever dan haar paard kampioen maken. Maar de enige man die haar kan helpen is vastbesloten om zich nooit meer met volbloedracen in te laten.
Cullen McGrath is Iers van geboorde. Hij heeft zijn rijke leven in Engeland opgegeven vanwege een paardenraceschandaal dat hem bijna geruïneerd had. Cullen is naar Nashville gekomen om een stuk land te kopen en een nieuw leven te beginnen als boer. Maar een nieuwe start blijkt moeilijker dan hij dacht, vooral als Maggie Lindens vader hem een aanbod doet dat hij niet zou moeten aannemen, maar toch onmogelijk kan weigeren.
Maggie weet zeker dat haar merrie, Bourbon Belle, de hoofdprijs kan winnen in de Peyton Stakes, de duurste race ooit gereden in Amerika. Als ze maar de kans kreeg om het te bewijzen. Om haar die kans te geven – en om zijn landgoed te behoeden voor verkoop – heeft haar vader een ruil afgesproken. Zijn deal bevat een klein, lastig detail: Maggie moet trouwen met een man die ze nog nooit ontmoet heeft. Een man die ze nooit zou hebben gekozen.

Waardering:

De boerderij van Maggie Linden en haar vader is de ondergang nabij. In de oorlog zijn haar vier broers gesneuveld en haar moeder is van verdriet gestorven. De enige bron van inkomsten zijn de winst die ze behalen met haar succesvolle renpaard Bourbon Belle. Maggie heeft haar zelf getraind. Maar als haar zwarte jockey het geweld tegen negers ontvlucht kan ze niet meer mee doen met de races. 
Precies dan verschijnt er een Ier die land wil kopen. Haar vader stelt de Ier, Cullen, voor om zijn schulden te betalen en met Maggie te trouwen. Zo is hij er zeker van dat er voor zijn dochter gezorgd wordt. Maggie ziet het als enige uitweg om haar geliefde paard te houden en in de toekomst weer aan wedstrijden mee te doen. Ze weet echter niet dat Cullen een verleden met zich mee draagt waardoor hij juist bij de races vandaan moet blijven. 
Ieren werden in die tijd in het Zuiden slecht behandeld. Ze werden als “blanke zwarten” beschouwd en dat zegt genoeg. 
In dit boek is uiteraard de nodige romantiek te vinden, maar ook veel spanning. Soms is het wat voorspelbaar, maar soms ook niet. Aan het einde lees je wat meer over persoonlijk geloof bij de hoofdpersonen.

Gegevens:

Uitgeverij Van Wijnen
ISBN 9789051944686
Aantal blz: 448
Prijs: € 19,95