Historische romans

Turansky, Carrie – Terug naar Morningside Manor

Inhoud:

In ‘Terug naar Morningside Manor’ van Carrie Turansky slijt de ijverige Margaret Lounsbury haar dagen in de modezaak van haar grootmoeder, waar ze hoeden maakt en op haar zusje past. Haar dromen voor de toekomst is ze kwijtgeraakt toen ze een aantal jaren geleden haar ouders bij een bootongeluk verloor. Ondanks alles toont ze veel veerkracht, maar die zwarte dag bij het meer blijft haar achtervolgen. Want wat als het ongeluk geen ongeluk was?

Als Nathaniel zijn vaders landgoed erft, verlaat hij het Britse leger en keert terug naar Morningside Manor. Een oude lening brengt hem op het pad van zijn jeugdvriendin Maggie. Maar hun band is niet meer zo sterk als vroeger. Maggie vindt het moeilijk om Nathaniel te vertrouwen. Kan ze haar wroeging loslaten en Nate vergeven? En zal de zoektocht naar de waarheid rond de dood van haar ouders hen dichter bij elkaar brengen of blijven ze allebei achter met een gebroken hart?

Waardering:

Na een het ernstige ongeval waarbij ze haar beide ouders en haar oudste zus verloor, woont Maggie met haar jongere zusje Violet bij hun oma. Samen proberen ze de kost te verdienen in de hoedenzaak. Op een dag ontmoet ze haar jeugdvriend Nathaniel (Nate) weer. Er staat veel tussen hen in. Op het moment dat ze Maggie hem het hardst nodig had, was Nate er niet. En dat heeft Maggie gekwetst. Al snel blijkt dat er iemand is die het contact tussen hen geboycot heeft. Na het lezen in haar vaders dagboek, wordt voor Maggie alles rondom het ongeluk helemaal verdacht.

Ook Nate het niet makkelijk. Nu zijn vader net overleden en hij Morningside Manor geërfd heeft, rust er veel verantwoordelijkheid op zijn schouders. Daarbij ligt hij continu in de clinch met zijn stiefmoeder.

Nadat de hoedenwinkel is afgebrand en Maggie samen met haar oma en zusje op het landgoed logeert, is ze vastbesloten de onderste steen boven te krijgen. Ze zit nu dicht bij het vuur.. want Maggie is ervan overtuigd dat Nate’s stiefmoeder haar aandeel geleverd heeft in het ‘ongeluk’…

Een proloog verteld over het ongeluk. Daarna maakt het verhaal een sprong van twee jaar. Door dit proloog zit je meteen in het verhaal. Maar ook de volgende hoofdstukken zijn boeien geschreven. Er draait veel om de zoektocht naar de waarheid van Maggie.  Helen, Nate’s stiefmoeder wordt neergezet als een boze, kritsige vrouw voor wie je weinig sympathie op kunt brengen. Maggie’s oma daarentegen sluit je in je hart om haar warme karakter. Het is Carrie Turansky goed gelukt om boeiende karakters neer te zetten. Eén van de redenen dat het een aantrekkelijk boek is. Samen met de vlotte schrijfstijl, de nieuwsgierigheid die je als lezer hebt naar de ware toedracht en de romantiek die opbloeit tussen Nate en Maggie maakt het een boek wat je moeilijk aan de kant kunt leggen.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789029726610
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 19.99