Spannende boeken

Baan, Jacques van de – Serpent

Inhoud:

Jonathan Vanderbilt, een zeventwintigjarige oorlogsveteraan, heeft psychische schade opgelopen in Bosnie, Afghanistan en Irak. Hij worstelt met het kwaad dat hij in zijn eigen hart tegenkomt. 
Als Jonathan terugkeert in de maatschappij, raakt hij in een isolement. Gedreven door een obsessieve drang naar wraak en gerechtigheid stort hij zich vol overgave op misdaadbestrijding – met succes. Bij zijn recherchewerk wordt Jonathan geholpen door Naomi Coleman. Zij staat hem bij in een adembenemende wedloop om acht vrouwen te redden van de dood. 
Inmiddels zit Jonathans hart vol weggestopte pijn. Een zeer gewelddadige tegenstander uit het verleden opent oude wonden. Jonathan wordt gedwongen om diep in de ogen te kijken van het monster in zijn eigen hart. Dat zal hem het leven kosten, of hij moet leren dat vergeving het enige antwoord is op pijn en onrecht.

Waardering:

Jonathan Vanderbilt (we lazen eerder over hem in het boek ‘Prooi’), hoofdinspecteur Moordzaken, wordt een moordenaarsverdelger genoemd. Door al het kwaad wat hij gezien heeft, wil hij wraak. Hij is goed in zijn werk. Samen met zijn team en profider Naomi Coleman werkt hij aan een zaak die voor hem erg persoonlijk is.
De moordenaar rakelt Jonathans weggestopte verleden op. Er worden vrouwen vermist, allemaal jarig op dezelfde dag als de verjaardag van Jonathans vermoorde vrouw.
Ook andere data houden verband met Jonathans persoonlijke leven.
Steeds wanneer Jonathan denkt dat hij de moordenaar een stap voor is, is deze hem toch net te slim af. 
We kunnen trots zijn op deze Nederlandse schrijver! De verhalen zijn in de trant van Steven James en zeker niet minder goed. Ze lezen zelfs prettiger omdat er minder vakjargon wordt gebruikt. 
Het komt niet helemaal als verrassing wie de dader is, maar het einde verloopt wel zo dat het spannend blijft.
Jonathan kampt als oorlogsveteraan met psychische schade. Deze wordt reeël beschreven. De schrijver is zelf ook als militair in Bosnië geweest en weet waar hij over schrijft. 
Er is in het verhaal ook een stukje ruimte voor een liefdesrelatie. Het voert geen boventoon maar maakt het verhaal wel af.
Serpent is geen vervolg op het eerder verschenen boek Prooi, maar er komen wel dezelfde personen in voor. Op dit moment werkt de schrijver aan zijn derde boek: Runencirkel.

Gegevens:

Uitgeverij: Den Hertog
ISBN: 9789033125447
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 18.90