Spannende boeken

Kraus, Harry – Voor de rest van mijn leven

Dit is het tweede deel van de Claire McCall-serie, hiervoor kwamen Wankelende zekerheden en hierna Alles wat ik nodig heb

Inhoud:

Dokter Claire McCall heeft haar opleiding tot chirurg stopgezet, omdat ze gekweld wordt door de vraag of ze drager is van het gen dat de ziekte van Huntington veroorzaakt. De ziekte die haar vader tot een wrak maakt. Claire keert terug naar haar geboortedorp Stoney Creek, midden in de Blue Ridge Mountains en ver weg van de moderne wereld. Ze is de enige huisarts in de wijde omgeving en komt voor allerlei medische verrassingen te staan. Ook de liefde van haar leven bloeit weer op. Claire ontdekt dat John Cerelli zelfs de verlovingsring al klaar heeft liggen. Maar waarom geeft hij die niet? Durft hij niet … of durft zij niet?

Om de romantische teleurstellingen en haar angst voor de ziekte van Huntington te vergeten, stort Claire zich op haar werk. Daar krijgt ze plotseling patiënten die slachtoffer zijn van vreselijke misdaden. In deze heftige situatie helpt alleen haar vertrouwen in God haar om overeind te blijven. Om stand te houden tot het einde. Om te leven van Zijn genade voor de rest van haar leven.

Waardering van Marijke:

Claire’s vader heeft de ziekte van Huntingon en Claire weet nog niet of ze drager is van het gen. Ze worstelt er mee of ze het wel of niet wil weten. Ze is terug in haar geboorteplaats. Ze werkt daar als huisarts en helpt haar moeder met het verzorgen van haar zieke vader. 
De relatie tussen John en Claire nu zo goed, dat Claire wacht op een huwelijksaanzoek. Maar John heeft een bepaald moment in zijn hoofd. Maar dan is daar een verkrachter in Stoney Creek. En er zijn verdenkingen naar John. Dit laat hun relatie weer schudden.
Een prachtige medische roman. Er worden diverse patiënten van Claire uitgediept. Het verhaal van Della, de moeder van Claire is leerzaam. Een sterke moedige vrouw! Door de verschillende verhaallijnen die door elkaar lopen is het boek van begin tot einde boeiend.

Waardering van Jolanda:

Dit tweede deel van de serie over dokter Claire McCall is weer heel spannend. Vooral als patiënten die net geopereerd zijn worden verkracht en mishandeld door een man. Wie is die man?
Daarnaast speelt nog steeds de vraag of Claire het Huntington-gen heeft. In dit deel hoort ze de uitslag van de test. Die zal de rest van haar leven beïnvloeden.
Ze betwijfelt of John wel bij haar zal blijven na de test. Hij vraagt haar maar niet om te trouwen, terwijl zij gezien heeft dat hij de ring bij zich heeft. John heeft grote (en ook wel lachwekkende) problemen met die ring.
In dit boek is veel aandacht voor medische problemen en behandelingen.
Een mooie vervolg op het eerste deel!

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 
9789033634529
Aantal pagina’s: 464
Prijs: € 22.90