Spannende boeken

Dekker, Ted – Hacker

Inhoud:

 
In Ted Dekkers nieuwe thriller ‘Hacker’ is de hoofdrol weggelegd voor de zeventienjarige briljante programmeur Nyah. Wanneer haar familie betrokken raakt bij een heftig ongeluk, heeft ze haar skills hard nodig om het leven van haar moeder te redden met een dure experimentele hersenoperatie. Nyah kan veel geld verdienen met het kraken van de firewalls van wereldbedrijven. Maar een van haar klussen loopt uit de hand en dwingt haar te vluchten. Ze vlucht naar een onmogelijke realiteit, die nooit had mogen bestaan, maar dat toch doet. Kan Nyah haar moeder nog redden?
 

Waardering:

 
Nyah is een heel intelligent meisje dat al heel vroeg is afgestudeerd aan de universiteit. Maar mede door haar jonge leeftijd en slechte sociale vaardigheden wordt ze nergens aangenomen. Dan begint ze bedrijven te hacken en hen daarna beveiliging aan te beiden. Zo weet ze aardig wat geld te verdienen. Toch heeft ze nog niet genoeg voor de experimentele behandeling die haar moeder nodig heeft. 
Nyah’s gezin heeft een paar maanden daarvoor een ernstig auto-ongeluk gehad. Haar vader en broertje waren op slag door en haar moeder heeft hersenbeschadiging opgelopen. De laatste tijd gaat ze hard achteruit en ze zal niet al te lang meer leven.
Als Nyah uit wanhoop samen met Pixel Blakbox hackt, trekt ze een beerput open. Ze wordt ernstig bedreigd en Pixel is verdwenen.
 
De enige die haar nu nog aan geld kan helpen is Austin, maar daar heeft ze al lang niets van gehoord. Maar ze weet waar hij woont en breekt in. Ze schrikt van alles wat Austin doet, maar ziet al snel het belang van zijn onderzoek voor haar moeder. 
 
Het is slim van Dekker om eerst het verhaal over hacken te vertellen, want die voorkennis is nodig om het onderzoek van Austin te begrijpen en zijn denkwijze. Austin denkt dat hij zijn verstand is en dat hij zijn hersenen kan programmeren. Hij leest zijn hersenen uit en denkt zo zijn lichaam te kunnen beïnvloeden. Hij moet leren dat hij een geestelijk wezen is met een fysiek lichaam. 
 
Dekker schrijft over actuele zaken. Niet alleen het hacken maar ook de gedachte dat we de hersenen kunnen manipuleren en programmeren is echt van deze tijd. De mensen vergeten dat we in eerste plaats geestelijke wezens zijn, door God geschapen. Zowel Austin als Nyah komen daar op een heel bijzonder manier achter.
 
Het boek is erg spannend, maar de experimenten lijken wat ver gezocht.
 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Kok
ISBN 789029727051
Aantal blz: 336
Prijs: € 19,95
 

Extra: