Nederlandse romans

Bruins Slot, Linda – De dochter

Inhoud:

In de psychologische thriller ‘De dochter’ van Linda Bruins Slot ontdekt een jonge vrouw de diep verborgen geheimen van haar familie en loopt ze met open ogen in een val.
Een heftig telefoontje zet Sofies leven op de kop: haar vader ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij is aangevallen door een onbekende man en van zijn nieuwe vrouw ontbreekt elk spoor. In de dagen die volgen doet Sofie een aantal schokkende ontdekkingen over haar familie, terwijl haar vader weigert te praten. Een rots in de branding is Matthijs, tegen wie ze letterlijk is aangelopen in het ziekenhuis. Hij laat zich niet afwimpelen en eigenlijk wil Sofie niets liever dan zich helemaal aan hem overgeven. Onwetend van de prijs die ze daarvoor zal moeten betalen.

Waardering:

 

Op een ochtend wordt Sofie gebeld; haar vader ligt zwaar gewond in het ziekenhuis nadat hij in zijn bed is overvallen. Sofie en haar tweelingzus Laura begrijpen er niets van. Zeker niet als uit alles blijkt dat hun vader meer weet dan hij zeggen wil. Sofie voelt zich, na de dood van haar moeder toen ze nog kind was, altijd verantwoordelijk voor haar vader en zus. De spanningen worden haar te veel en als ze dan Ramon in het ziekenhuis ontmoet, vindt ze in hem iemand aan wie ze haar verhaal kwijt kan. Om even weg te zijn van alle sores zoekt ze hem ook thuis op. Maar dan blijkt dat Ramon niet is wat Sofie had gehoopt. Het lijkt er zelfs op dat hij meer weet van de overval op haar vader. Voor ze het weet is ze in een levensgevaarlijke situatie belandt. Niet alleen Sofie, maar ook de twee mensen die ze zo wil beschermen, haar vader en zus, zijn van hun leven niet zeker.
Als je in het boek begint, zit je meteen midden in de overval. Omdat hier veel geheimzinnigheid mee gepaard gaat, wil je meteen verder lezen. Alles draait om de reden van de overval. Het wordt al snel duidelijk dat het iets te maken heeft met het doodgeboren broertje van Sofie en Laura, wat toch nog blijkt te leven. Maar hoe het precies zit, wordt pas aan het einde van het boek duidelijk.
Yvonne, de vrouw van haar vader, is na de overval spoorloos verdwenen. Halverwege het verhaal lees je weer even over haar maar het blijft op de achtergrond. Na de afloop lees je niets meer over haar. Dat is jammer, je vraagt je af hoe het verder met haar gegaan is en hoe het verder zal gaan met hun relatie.
Op de cover van het boek staat ‘psychologische thriller’. Zo zou ik het boek niet willen noemen. Het is een spannend verhaal maar door de schrijfstijl komt het niet zo spannend over. Je blijkt lezen omdat je wilt weten wat de reden van de overval is, maar niet omdat je je vastgebeten hebt in een spannend verhaal. Dit komt ook dat het verhaal toch wat oppervlakkig blijft. Geen van de personen leer je goed kennen. Jammer, want het verhaal op zich is zo slecht nog niet! Het is een boek van 320 pagina’s maar door de grote letter ben je er vrij snel doorheen.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789043525602
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 19,99