Nederlandse romans

Diverse auteurs – Kerstavond

Inhoud:

Verhalen vertellen is juist in de kersttijd een waardevolle traditie. Het voorlezen van een goed kerstverhaal geeft een bijzonder moment, thuis of in een kerstviering.
Deze bundel bevat de allermooiste kerstverhalen. De geuren, kleuren en klanken van kerst komen op een verrassende en soms onverwachte manier in deze verhalen naar voren.

Waardering:

In deze bundel staan 23 korte verhalen die zich afspelen rond de kerstdagen. Geschreven door bekende en minder bekende schrijvers.
Wat opvalt is dat in bijna alle verhalen ‘eenzaamheid’ het thema is. Op allerlei manieren. Armoede, ouderdom, alleenstaand, afstand e.d.
Het ene verhaal grijpt meer aan dan het andere maar allen zijn zeker de moeite waard om te lezen. Ideaal boek voor mensen die een dikke roman niet doorkomen maar het wel fijn vinden korte verhalen te lezen.
Aan deze bundel werkten mee: Rijk Arends, Gert-Jan van den Bemd, Beatrijs van den Berge, Ria Borkent, Iris Boter, Vincent van Bruggen, Els Florijn, Gertrude Groot Wassink, Lijda Hammenga, Clasina van den Heuvel, Maria de Jonge, Irma Joubert, Lody B. van de Kamp, Arie Kok, Ineke Kraijo, Marieke Luiten, Els Meeuse, Jacomien Murre, Frans Willem Verbaas, Els van der Vlist, Helga Warmels, Leendert van Wezel en Mark Jan Zwart

Gegevens:

Uitgeverij: Moziek
ISBN: 9789023994404
Aantal pagina’s: 249
Prijs: € 18.90