Streek- en familieromans

Berg, Sandra – Toen hij verdween

Inhoud:

Claire heeft alles wat haar hartje begeert: een rijke man, een mooi huis en een zorgeloos leven. Dat verandert allemaal wanneer haar echtgenoot Lenny vermist raakt en blijkt dat hij hoge schulden had. Claire heeft veel vragen en samen met Josh, een goede vriend van Lenny, probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Wanneer er tekenen zijn dat Lenny misschien nog in leven is, komt Claire voor een moeilijke keuze te staan.

Waardering:

Claire’s man, Lenny, komt op een dag niet thuis. Er worden persoonlijke spullen aangetroffen op de Kade, zijn blouse drijft in de Maas. Alles wijst ernaar dat Lenny  is gesprongen maar zijn lichaam wordt niet gevonden. Dat er iets speelde wist Claire wel, maar er blijkt veel meer dan ze ooit had kunnen denken. Zo blijkt dat Lenny al een half jaar geen baan meer had en ze diep in de schulden zitten. Het kan niet anders dan dat Claire het huis moet verkopen en een baan moet zoeken Dan komt ene Julia een schrift brengen, wat Lenny bij haar achtergelaten heeft. Met daarin zijn verhaal. Al lezend krijgt ze steeds meer het gevoel dat Lenny leeft. Ze plaatst een bericht op facebook….
Er wordt over Claire, afgewisseld met de dagboekstukjes van Lenny. Zo wordt je als lezer meegenomen in zijn verhaal.
Helaas is het wat oppervlakkig en onrealistisch geschreven. In de dagboekstukjes van Lenny lees je wel de strijd die hij voert, maar bij Claire (en andere betrokkenen) blijft het in verhouding tot de gebeurtenis erg vlak.

Gegevens:

Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN: 9789020553536
Aantal pagina’s: 237
Prijs: € 18,50
Prijs e-book: € 7,99
Uitgave: februari 2024