Streek- en familieromans

Meer, Olga van der – Twee onder een dak

Inhoud:

Na een jaar noodgedwongen bij haar broer, schoonzus en zeventienjarige nichtje Ilse ingewoond te hebben, kan Bianca haar geluk niet op: ze heeft een appartement gekocht! Voortvarend gaat ze aan de slag met haar nieuwe huis, met hulp van de knappe loodgieter Raoul, die haar hart al snel weet te veroveren. Het duurt niet lang voordat Bianca in contact komt met haar buren: ze ontmoet de goedlachse Claudette, maar ook Johan, die geen oog lijkt te hebben voor zijn vrouw. Voor ze het weet wordt Bianca meegesleept in de levens van haar buren. Maar dan slaat het noodlot toe en kan Bianca alle hulp gebruiken… Kan zij op haar buren en op Raoul rekenen, juist nu ze hun steun zo nodig heeft?

Waardering:

Een jaar na haar gebroken relatie trekt Bianca in haar eigen appartementje. Wat geniet ze van haar eigen stekkie! Het lijkt haar leuk om haar buren beter te leren kennen; ze nodigt alle bewoners van het appartementencomplex uit voor een kennismakingsavond. Er ontstaat een vriendschappelijke band met de meeste van hen, maar ook de andere bewoners onderling steken meer energie in elkaar. Bianca vindt het heerlijk maar haar nieuwe vriend, Raoul, heeft er duidelijk moeite mee dat hij haar aandacht moet delen.
Als een noodlottig ongeval het gezin van haar broer treft en Bianca haar aandacht in de eerste plaats aan haar 17-jarige nichtje te geven, is het de vraag of Raoul dit kan accepteren.

Het boek begint wat storend, de overhaaste relatie tussen Raoul en Bianca is voorspelbaar, te snel en past niet in een christelijk boek.
Maar het verloop van het verhaal maakt een hoop goed. Bianca’s leven staat centraal maar je krijgt ook een kijkje in het leven van de buurtjes, die ook allemaal hun eigen pakje meedragen.
Het is onmogelijk om alles uitgediept te zien maar voor dit genre is het heel aardig beschreven.

Gegevens:

Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN: 9789020553598
Aantal pagina’s: 224
Prijs: € 18,50
Prijs e-book: € 7,99
Uitgave: februari 2024