Spannende boeken

Blackstock, Terri – Op de vlucht

Inhoud:

In ‘Op de vlucht’ van Terri Blackstock worden op een plaats delict DNA-sporen gevonden. Maar de grote vraag is: zijn die wel van de moordenaar?
Iedereen denkt dat Casey Cox schuldig is aan moord, haar DNA op het plaats delict is het bewijs. Het heeft geen zin om uitleg te geven aan de politie, ze weet zeker dat die haar toch niet zal geloven. Zo snel mogelijk vluchten is de enige optie, voordat ze opgepakt wordt.
Maar wat is er echt gebeurd? Die vraag achtervolgt Dylan Roberts, die ingehuurd wordt om Casey te vinden. De details van de moordzaak blijven vaag en Casey past niet in het profiel van een moordenaar. Maar waarom is ze gevlucht als ze onschuldig is?

Waardering:

Casey heeft slechte ervaringen met de betrouwbaarheid van de politie. Als ze een goede vriend vermoord aantreft, denkt ze dan ook dat het geen zin heeft om de politie te bellen. Door haar directe handelen zit haar DNA overal en ze weet dat de politie niet in haar onschuld zal geloven.
Ze vertrekt halsoverkop met de eerste bus die vertrekt, met een onbekend doel.
Dylan Roberts wordt door de familie van de vermoorde Brent gevraagd om Casey op te sporen. Dylan is net terug van zijn uitzending naar Afghanistan en kampt met het PTSS-syndroom. Hij is vastbesloten om Casey te vinden.
Maar hoe meer hij zich in Caseys leven gaat verdiepen, hoe meer hij twijfelt of zij de dader is.
Ondertussen heeft Casey een nieuwe identiteit aangenomen en probeert een nieuw leven op te bouwen. Gaandeweg worden steeds meer dingen duidelijk. Bijvoorbeeld de reden van Caseys wantrouwen tegen de politie en waarom Brent is vermoord. Maar er worden ook steeds weer nieuwe vraagtekens geplaatst. Dit maakt dat je vanaf de eerste bladzijde vastgezogen zit in het verhaal.
Een vlot te lezen boek. Het is niet dat je met kromme tenen zitten lezen maar het is op een gegeven moment wel spannend.
Het is duidelijk dat die boek een vervolg krijgt; er moeten nog veel antwoorden boven tafel komen. Hopelijk hoeven we daar niet zo lang op te wachten want dit smaakt naar meer!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029724975                
Aantal pagina’s: 272
Prijs: € 19.99